Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Συναγερμός! Μην το ξαναβάλετε στο στόμα σας… Καταστρέφει την καρδία σας

kardia

Η μελέτη δείχνει ότι η μείωση στην…
κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει και τα καρδιολογικά περιστατικά.
Η κατάχρηση του αλκοόλ – επίκαιρη λόγω των γιορτών- αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή αρρυθμία, έμφραγμα και καρδιακή ανεπάρκεια όσο άλλοι γνωστοί παράγοντες κινδύνου, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, το κάπνισμα και η παχυσαρκία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου Ευχετήρια κάρτα


Ευχές Δημάρχου


Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Εφετείο Αθηνών στην Οδό Λουκάρεως, στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Η αστυνομία είχε εγκαίρως αποκλείσει το σημείο, καθώς νωρίτερα, στις 02.50, άγνωστος τηλεφώνησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα «Zougla.gr» αναφέροντας ότι στην είσοδο του Εφετείου από την πλευρά της οδού Λουκάρεως έχει τοποθετηθεί βόμβα. Παράλληλα, έδωσε χρονικό περιθώριο 40 λεπτών για την έκρηξη του ωρολογιακού μηχανισμού.Στη συνέχεια έγινε αποκλεισμός της περιοχής και στο σημείο μετάβησαν πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σαν σήμερα στις 22 Δεκέμβρη του 1915 γεννιέται ο κομμουνιστής, αγωνιστής, εμβληματική μορφή του κομμουνιστικού κινήματος Νίκος Μπελογιάννης.

Για την προσωπικότητά του, τους αγώνες του, όπως και για την συγγραφική του δράση, του Ν. Μπελογιάννη με μια αναζήτηση στο μπλοκ μας, ο αναγνώστης/ια μπορεί να βρει αναλυτικά δημοσιεύματα.

Ο Ν. Μπελογιάννης παραμένει το σύμβολο της ανιδιοτελούς θυσίας για την κοινωνική επανάσταση.
Ηταν ο τελευταίος –μαζί με τους συντρόφους του Δ. Μπάτση, Ν. Καλούμενο και Ηλία Αργυριάδη- από την γενιά των ηρώων και ηρωίδων της εργατικής τάξης και του λαού της Ελλάδας που αντιμετώπισαν με επαναστατικό θάρρος το εκτελεστικό απόσπασμα των μονορχοφασιστών, χωρίς ούτε στιγμή να λυγίσουν. Πλήρωσαν με την ζωή τους το ταξικό μίσος που έτρεφε σε όλους τους αγωνιστές, σε όλους τους επαναστάτες, το μετεμφυλιακό αστικό καθεστώς στην Ελλάδα.

Μήπως είναι καλύτερα να με συλλάβουν παρά να βρεθώ άστεγος;

Γράφει ο mitsos175

Από Windows και ΣΥΡΙΖΑ περιμένω τα χειρότερα! Τι σχέση έχουν; Είναι και τα δυο για τα μπάζα.
Βέβαια το χειρότερό από όλα τα δεινά είναι οι απατεώνες πολιτικοί. Οι κηφήνες που παρασιτούν εις βάρος των πολλών που έκαναν το λάθος που τους προτίμησαν. «Μας θάμπωσαν αγάπη μου, τι να κάνουμε τώρα;»

Τώρα δυο λύσεις υπάρχουν. Επανάσταση ή ψάχνουμε για χαρτόκουτο. Να καβατζάρουμε. Διότι αυτοί οι «κύριοι» έχουν το εξής δίλημμα: Την καρέκλα τους ή το σπίτι μας. Τι λέτε να προτιμήσουν; Θα χάσουν τα προνόμια για να μην πεθάνουμε από το κρύο;

Είδαν κι έπαθαν οι (απ)άνθρωποι να πιάσουν την κουτάλα. Κορόιδεψαν τους πάντες. Και τώρα που τρώνε θα σηκωθούν; Ο Τσακαλώτος λοιπόν, το τσακάλι της χρεοκοπίας, γιατί οικονομία δεν έχουμε, είπε στα άλλα λυσσασμένα τσακάλια. «Ή ψηφίζετε να χάσουν τα σπίτια τους ή πέφτουμε»! Γιατί γι’ αυτό ψηφίζουν το αίσχος με τους πλειστηριασμούς.

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ Οχημα εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων με πολλαπλή στόχευση


«Πολυεργαλείο» στα χέρια της κυβέρνησης για την υλοποίηση πολλαπλών αντιλαϊκών μεθοδεύσεων αποτελούν οι «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ), με τους τομείς της Ενέργειας και της Διαχείρισης Απορριμμάτων να αποτελούν τα βασικά και προνομιακά πεδία δράσης τους. Σε ημερίδα που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη 7 Δεκέμβρη το «Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης» (ΕΚΠΑΑ, οργανισμός εποπτευόμενος από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) με τίτλο «Η Κοινωνική Οικονομία ως πυλώνας Αειφόρου Ανάπτυξης: Εφαρμογές στην Ενέργεια και τα Απορρίμματα», αποκαλύφθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι πολιτικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, που αξιοποιεί τις ΚΟΙΝΣΕΠ ως μέσο πολλαπλών παροχών προς το κεφάλαιο: Φτηνό εργατικό δυναμικό που θα προσφέρει πρώτη ύλη στις μεγάλες εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα ανακύκλωσης απορριμμάτων, πολλαπλά ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Πιο συγκεκριμένα, άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο Δ. Τσέκερης, ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Περιβάλλοντος για θέματα ΑΠΕ και Ηλιακής Ενέργειας, ο οποίος αναλύοντας το νέο νομοσχέδιο για τις «Ενεργειακές Κοινότητες» (Ε. Κοιν.) είπε ότι αφετηρία της νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου είναι «η δημιουργία ενός εργαλείου που θα συμβάλλει στην αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ και της τοπικής αποδοχής». Συνέχισε λέγοντας πως οι «Ε. Κοιν.» εντάσσονται στα νέα δεδομένα που δημιουργούν η «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας και οι στόχοι που τίθενται για την ενίσχυση του μεριδίου των ΑΠΕ στο εγχώριο ενεργειακό μείγμα, ενώ παράλληλα οι «Ε. Κοιν.» θα αξιοποιηθούν για την αποδοχή των ΑΠΕ από την κοινωνία, αφού όπως διαπιστώνεται σήμερα «πάρα πολλά έργα αδειοδοτούνται χωρίς τη συναίνεση των τοπικών κοινοτήτων, με αποτέλεσμα να "λιμνάζουν" για πολύ καιρό στα δικαστήρια»... Κατέληξε σημειώνοντας ότι το υπουργείο μελετά αλλαγές στο αρχικό νομοσχέδιο, όπως για παράδειγμα ορισμένους περιορισμούς που τίθενται στα όρια παραγόμενης τάσης των έργων ΑΠΕ τα οποία θα εγκαθιστούν οι «Ε. Κοιν.».

Δεν έχει πάτο ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης

Eurokinissi
Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Χτες στη διάρκεια της διαδήλωσης των εργαζομένων στο Σύνταγμα, άνδρες των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να εμποδίσουν τη διέλευση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και της συνοδείας του καθώς και βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή. Η στάση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση τόσο των ίδιων, όσο και του κόσμου, που είδε το περιστατικό, αναγκάζοντας τα ΜΑΤ να κάνουν πίσω.
Το περιστατικό κατήγγειλε άμεσα από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, ο οποίος είπε: «Πριν από μισή ώρα εμποδίστηκε και προπηλακίστηκαν οι αστυνομικοί που ήταν μαζί του, ο ΓΓ του Κόμματός μας από τα ΜΑΤ, έξω από τη Βουλή. Φαντάζομαι ότι θα έχουν τραβηχτεί και σκηνές. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι το καταγγέλλουμε, ότι είναι απαράδεκτο και ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, διότι δεν μπορεί αξιωματικοί και άλλοι να μη γνωρίζουν τον Γραμματέα του ΚΚΕ. Το θέμα της καταγγελίας είναι το ένα. Το δεύτερο είναι το σήμα που δίνετε το τελευταίο διάστημα, το σήμα που δίνει η κυβέρνηση. Υπάρχει ένας νόμος ιστορικός: Η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής πάντα συνοδεύεται από αυταρχισμό, τρομοκρατία και προβοκάτσιες». Για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ έκανε τηλεφωνική παρέμβαση και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ


Χέρι βοήθειας της κυβέρνησης από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Με τις πλάτες της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) και του Ποταμιού ψηφίστηκε τελικά η τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ποινικοποίηση της δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής στέγης. Καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης οι βουλευτές της ΝΔ , ΔΗΣΥ και Ποτάμι ανέβηκαν «στα κεραμίδια», κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση, όμως όταν ήρθε η ώρα του διά ταύτα, με την ουρά στα σκέλια απέναντι στους τραπεζίτες και το κεφάλαιο ψήφισαν «παρών».

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου