Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

Ρε ατιμουλικο! Πήρες δάνειο 2 εβδομάδες μετά τα Κάπιταλ κοντρόλ; Τι βισμα είχες;

Δαβίδ εναντίον Γολιάθ ! Oh wait ...

PAOK - Panathinaikos Live streaming

Ρωμαλέες ερμηνείες


Ουαί υμίν υποκριτές και φαρισαίοι! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παραδομένη σε ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ενωση και δανειστές, παίζει εντός και εκτός και επί ταυτά το ίδιο θλιβερό παιχνίδι των εντυπώσεων και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Οπως ένας βουλευτής και τέως υπουργός (Φίλης) προσπάθησε να σώσει τ' αριστερά άσωστα με δηλώσεις που εύχονταν ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα να υπάρξει για ν' ακυρώσει στην πράξη την απαγόρευση της απεργίας και την αντεργατική πολιτική που ο ίδιος με άλλους 152 ψήφισε, έτσι και στην επίσκεψη Ερντογάν επιδείξαμε «ρωμαλέο» υποχωρητικό πνεύμα.
Γιατί, είναι από αμερικανικά χείλη διατυπωμένη η άποψη ότι μια συνθήκη σαν της Λοζάνης, που υπεγράφη πριν από 100 περίπου χρόνια, είναι παρωχημένη και χρειάζεται αναθεώρησή της. Οταν τα ΝΑΤΟικά πλοία καθορίζουν στην πραγματικότητα τα σύνορα στο Αιγαίο και οι χώρες του Βίσεγκραντ τα ευρωπαϊκά μας, με θύμα τους πρόσφυγες που παράγει η αμέριστη συμμετοχή μας στις ιμπεριαλιστικές τους πολιτικές, πόση προειδοποίηση περιέχουν οι διά στόματος Ερντογάν υπενθυμίσεις; Οταν λέει ότι η Τουρκία δεν μας εμπόδισε απ' το ν' ανήκουμε στο ΝΑΤΟ, που τώρα ετοιμάζεται για επεμβατική εγκατάσταση στα σύνορα Συρίας - Ιράκ - Τουρκίας, τότε η Λοζάνη που από πλευράς Τουρκίας είχε πάντα στόχο τα πετρέλαια της Μοσούλης, «αναθεωρείται» de facto. Με πρόσχημα το «Ισλαμικό Κράτος», κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ΝΑΤΟικές δυνάμεις, τα σύνορα στην πάλαι ποτέ λεγόμενη Μέση Ανατολή όχι απλώς αλλάζουν, αλλά ξεσκεπάζουν και συμφέροντα. Στη Γαλλία για παράδειγμα δικάζονται στελέχη της εταιρείας «Lafarge» για χρηματοδότηση του ISIS. Αλλά ποιος θ' ασχοληθεί μ' αυτά ή με κάτι ειδήσεις στα ψιλά, πως αρχίζουν και εντοπίζονται όπλα στην περιοχή προερχόμενα από Ελλάδα.

«Ποιους πιάνει... »


«Ποιους πιάνουν τα νέα μέτρα και ποιους όχι;», «Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν;», «Τι αλλάζει και τι μένει ίδιο;»... Με το ίδιο ακριβώς προπαγανδιστικό μοτίβο που χρησιμοποιούν τα αστικά επιτελεία για να λανσάρουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων χρόνων, η κυβέρνηση και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος επιχειρούν να παρουσιάσουν και το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Με δηλώσεις και «διαρροές», τα κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να υποβαθμίσουν το νέο αντεργατικό έγκλημα, λέγοντας ότι «αφορά μόνο τα πρωτοβάθμια συνδικάτα», ενώ «δεν αλλάζει τίποτα για τα υπόλοιπα, για τις δευτεροβάθμιες και τις τριτοβάθμιες οργανώσεις». Ακριβώς όμως, όπως η ενιαία ταξική επίθεση του κεφαλαίου δεν αφήνει κανέναν εργαζόμενο, κανένα λαϊκό νοικοκυριό που να μην «τους πιάνει», έτσι και η επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα αποτελεί πάγια αξίωση των μονοπωλίων που δεν πρόκειται να αφήσει στο απυρόβλητο κανένα επίπεδο συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων. Ξεκινούν από το πρωτοβάθμιο επίπεδο, από την οργάνωση των εργαζομένων μέσα στην επιχείρηση, εκεί που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία, οι απειλές και οι πιέσεις, με στόχο να φτάσουν στο πλήρες ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, στην επιβολή σιγής νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, για να εντείνουν απρόσκοπτα την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Απέναντι, λοιπόν, στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και την απατηλή επιχειρηματολογία που τις συνοδεύει μία πρέπει να είναι η απάντηση: Κάτω τα ξερά σας από την απεργία!

ΑΕΚ – Ολυμπιακός Basket League AEK Athen - Olympiacos Live streaming

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου