Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Τη μάχη της απεργιακής περιφρούρησης δίνουν οι ταξικές δυνάμεις (ΦΩΤΟ)

Από το κτίριο στον Κεραμεικό
Από το κτίριο στον Κεραμεικό
Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, με αίτημα αιχμής την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Από το πρωί οι ταξικές δυνάμεις, ΕΣΚ - ΟΤΕ και Σωματειακές Επιτροπές του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) στον ΟΤΕ, δίνουν τη μάχη της απεργιακής περιφρούρησης στα κτίρια του ομίλου ενάντια και στην προσπάθεια απεργοσπαστικού μηχανισμού που επιχειρεί να στήσει η εργοδοσία.

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ, η οποία καλεί και σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για:
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ. Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Μια ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ που να προβλέπει:
- Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος του διαχωρισμού των εργαζομένων του ομίλου, σε νέους - παλιούς, μητρικών - θυγατρικών, απευθείας - μέσω τρίτων εταιρειών.
- Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας. Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
- Μισθολογικά κλιμάκια στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις (ΣΣΕ 2011) με ενιαία σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους ως βάση για αυξήσεις.
- Ένταξη όλων των εργαζομένων (επινοικιαζόμενων ή μη) των θυγατρικών και των τρίτων εταιρειών ("Mellon", "Manpower", "Project Solutions", IST κλπ.) στην ενιαία ΣΣΕ.
- Άμεσες προσλήψεις προσωπικού.
- Αναγνώριση των τίτλων σπουδών.
- Μέτρα υγείας και ασφάλειας που θα διασφαλίζουν τη σωματική μας ακεραιότητα.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.
Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, ενώ το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας - Βόνιτσας καταγγέλλει την προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger