Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Δ. Κολυνδρίνη: Πρότυπο ζωής και ανθρωπιάς οι Ένοπλες Δυνάμεις

Το γεγονός ότι οι Ένοπλές Δυνάμεις είναι δίπλα και μέσα στο κοινωνικό σύνολο, επιτελούν σπουδαίο ρόλο και γίνονται πρότυπο ζωής και ανθρωπιάς για εμάς και τα παιδιά μας, επισήμανε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, στις εκδηλώσεις που έγιναν σήμερα για την Ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά την Δοξολογία που έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου, η αντιπεριφερειάρχης έβγαλε λόγο για όσα βίωσε από τη βοήθεια που πρόσφεραν οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Μαγνησία, στην αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων.
Ακολούθησε στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου, επιμνημόσυνη δέηση, από στρατιωτικό ιερέα και κατάθεση στεφάνων, όπου παραβρέθηκαν οι πολιτικές, στρατιωτικές αρχές και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ο Ευάγγελος Παπαδόπουλος ταξίαρχος, διοικητής 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Βόλου, ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη για το λόγο της, που είπε ότι καλύτερο έχω ακούσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Όπως είπε, οι Ένοπλες Δυνάμεις αντλούν τη δύναμή τους από τον Ελληνικό λαό και είναι δίπλα του, έτοιμες να τον βοηθήσουν σε οποιαδήποτε στιγμή αυτό απαιτηθεί και είναι διττός ο ρόλος τους στην ειρήνη και στον πόλεμο.
«Ως Διοικητής Φρουράς Βόλου, ευχαριστώ το λαό της Μαγνησίας, για τον σεβασμό και γιατί είναι δίπλα μας και την εκτίμηση που αντλούμε, κάθε φορά που είμαστε έξω από τα στρατόπεδα. Η Μαγνησία έχει δύο από τους καλύτερους σχηματισμούς του Ελληνικού Στρατού και την Πτέρυγα Μάχης. Η δύναμη είναι στη Μαγνησία», δήλωσε ο διοικητής.
Η Δωροθέα Κολυνδρίνη αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εξαίρονται αυτονόητα, κυρίως για τον πολλαπλό τους ρόλο και πέρα από τον προστατευτικό και αμυντικό τους ρόλο, για τον κοινωνικό.
Σύμφωνα με την ίδια, στη Μαγνησία, αλλά γενικότερα Πανελλαδικά, τα τελευταία χρόνια οι Ένοπλές Δυνάμεις δοκιμάστηκαν πολύ στην κοινωνική τους προσφορά (αεροδιακομιδές, μετακίνηση ασθενών, σεισμούς, πλημύρες και έντονα καιρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις). Για την παρέμβασή τους πέρυσι στη Σκόπελο και Αλόννησο που ήταν τόσο άμεση, καταλυτική και αποτελεσματική η παρέμβασή τους.
«Οι Ένοπλές Δυνάμεις είναι δίπλα και μέσα στο κοινωνικό σύνολο, επιτελούν σπουδαίο ρόλο και γίνονται πρότυπο ζωής και ανθρωπιάς για εμάς και τα παιδιά μας», υπογράμμισε η κ. Κολυνδρίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger