Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Έτσι μας έχουν καταντήσει οι αλήτες – Κρεμάστηκε επιχειρηματίας στο νησι– Κραυγή αγωνίας από τον Δήμαρχο: «Θα αυτοκτονήσουν κι άλλοι!!!»

autoktonia


Ένας 60χρονος επιχειρηματίας και πατέρας δύο παιδιών από τη Σύμη βρέθηκε κρεμασμένος στο μαγαζί που διατηρούσε και όπως όλα δείχνουν τα χρέη που του είχε δημιουργήσει η οικονομική καταστροφή των Μνημονίων ήταν αβάστακτα!
Τον αυτόχειρα επιχειρηματία βρήκαν κρεμασμένο σήμερα το πρωί φίλοι του οδηγοί ταξί που κάθε πρωί τα τελευταία χρόνια έπιναν τον καφέ τους μαζί του, πριν ξεκινήσουν τη βάρδια τους.

«Γνωρίζαμε ότι είχε χρέη με το μαγαζί και προσπαθούσε να τα ρυθμίσει αλλά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Κοιμόταν μέσα στην καφετέρια κάποιες φορές και μας άφηνε την πόρτα ανοιχτή για να πηγαίνουμε να τον ξυπνάμε το πρωί για να μας φτιάξει καφέ. Σήμερα το πρωί είδα ότι δεν ήταν ανοιχτή η καφετέρια όπως άλλες φορές, πήγα άνοιξα την πόρτα και τον είδα κρεμασμένο πάνω από το μπαρ του καταστήματος. Φαινόταν ο Δημήτρης ότι δεν ήταν καλά το τελευταίο καιρό, τον έπνιγαν τα χρέη. Δυστυχώς αφήνει πίσω του και δύο νέα παιδιά, τα οποία τα μεγάλωσε μόνος του γιατί έμεινε πολύ νέος χήρος. Δυστυχώς τον χτύπησε πολύ άσχημα η μοίρα» αναφέρει σε ιστοσελίδα καλός φίλος του άτυχου επιχειρηματία.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού εξηγεί την σκληρή πραγματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρηματίων και εκφράζει φόβους και για άλλες αυτοχειρίες.
«Δυστυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλοι το δρόμο της αυτοκτονίας γιατί είναι δυσβάσταχτα τα χρέη των ανθρώπων» επισήμανε ο δήμαρχος Σύμης , ο κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και πρόσθεσε:
«Ο άνθρωπος αυτός είχε έρθει την προηγούμενη εβδομάδα για να κάνει ρύθμιση χρεών στο Δήμο. Μόλις τον είδα , κινδύνεψα να τον γνωρίσω γιατί όλοι είχαμε περάσει από την καφετέρια που διατηρούσε. Είχε αδυνατίσει πάρα πολύ, ήταν προβληματισμένος και πολύ αγχωμένος. Του είπα να μην στενοχωριέται γιατί όλος ο κόσμος χρωστάει αυτή τη στιγμή , δεν είσαι μόνο εσύ . Δυστυχώς όμως βρήκε αδιέξοδο στην αυτοκτονία. Τον βρήκαν κρεμασμένο πάνω από το μπαρ του καταστήματος που διατηρούσε φίλοι του ταξιτζήδες».
Όπως τονίζει ο κ. Παπακαλοδούκας «Δυστυχώς οι επιχειρηματίες εδώ σε αυτά τα μικρά νησιά δεν μπορούν να καλύψουν τα χρέη τους μόνο με τέσσερις μήνες που δουλεύουν το καλοκαίρι και το θέμα του φπα που έχει φτάσει στο 24 τοις εκατό αλλά και οι αυστηροί έλεγχοι από την εφορία έχουν γονατίσει τους επιχειρηματίες του νησιού και οι άνθρωποι είναι σε αδιέξοδο. Λυπάμαι που το λέω αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα ακολουθήσουν κι άλλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger