Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Στη Βουλή η κοροϊδία των πλημμυροπαθών επιχειρηματιών της Σκοπέλου Με πρωτοβουλία του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου



Στο πλαίσιο της χθεσινής συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για τη διανομή του Κοινωνικού Μερίσματος, η κυβέρνηση έφερε τροπολογία για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών της Μάνδρας, της Σύμης, της Σαμοθράκης και της Αγιάς. Επειδή η συζήτηση ήταν οργανωμένη και κατ’ επείγοντος χαρακτήρα, οι εκπρόσωποι του κάθε κόμματος που θα έπαιρναν το λόγο είχαν οριστεί από την προηγούμενη εβδομάδα, προ της αναβολής της συζήτησης εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών. Τούτων δοθέντων, ο βουλευτής Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος δεν είχε δικαίωμα λόγου, όπως και κανένας βουλευτής κατά τη χθεσινή συζήτηση. Παρόλα αυτά, ο βουλευτής Μαγνησίας, με αναλυτικό υπόμνημα για τους πλημμυροπαθείς επιχειρηματίες της Σκοπέλου, ενημέρωσε τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Κυκλάδων και πρώην υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και πρώην υπουργό, βουλευτή Β΄ Αθηνών κ. Νίκο Δένδια και τον κ. Κωνταντίνο Τσίαρα βουλευτή Καρδίτσας, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ν.Δ., για την κοροϊδία που έχουν υποστεί την τελευταία διετία οι 102 πλημμυροπαθείς επιχειρηματίες της Σκοπέλου.
Συνοπτικά τα 3 κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατά τη χθεσινή συζήτηση και με αφορμή την τροπολογία για τις αποζημιώσεις στις πληγείσες περιοχές της χώρας, ανέφεραν για τη Σκόπελο μεταξύ άλλων τα εξής: «Ισχυρίζεστε σήμερα, με την τροπολογία που καταθέτετε, ότι θα αποζημιώσετε τάχιστα τους πλημμυροπαθείς. Το κυβερνητικό σας παρελθόν, όμως, σχετικά με την αποζημίωση των πληγέντων είναι εντελώς αναξιόπιστο. Είναι αδύνατο να μην αναφερθούμε στην καταστροφική πλημμύρα στο νησί της Σκοπέλου το Σεπτέμβριο του 2015 και την κυβερνητική ασυνέπεια που ταλαιπωρεί τους επιχειρηματίες του νησιού από τότε. Γνωρίζετε κύριοι της κυβέρνησης, ότι οι επιχειρήσεις της Σκοπέλου, παρά το γεγονός ότι έχει εκδοθεί η αναγκαία ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Υποδομών και Ανάπτυξης από 1η Ιουνίου 2017 για καταβολή 952.000 ευρώ σε 102 επιχειρηματίες του νησιού, ακόμη δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ; Έχουν περάσει δύο και πλέον χρόνια από την ημέρα της καταστροφικής πλημμύρας. Γνωρίζετε ότι επιχειρήσεις της Σκοπέλου έπαψαν να λειτουργούν και άλλες από το Σεπτέμβριο του 2015 καταγράφουν μεγάλες απώλειες τζίρου λόγω των καταστροφών που υπέστησαν; Όταν εδώ και 2,5 χρόνια δεν μπορείτε να καταβάλλεται 950.000€ στους 102 πληγέντες επιχειρηματίες της Σκοπέλου, ισχυρίζεστε ότι θα αποζημιώσετε τάχιστα τους πληγέντες επιχειρηματίες της Μάνδρας και των υπολοίπων περιοχών της χώρας; Η τροπολογία πρέπει να θέτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποζημίωσης των επιχειρήσεων. Επιτέλους, πρέπει να  ξεκαθαρίσετε εδώ σήμερα πότε θα πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται οι πλημμυροπαθείς επιχειρηματίες της Σκοπέλου και άλλων περιοχών που περιμένουν από το Σεπτέμβριο του 2015. Δεν θέλω να σας θυμίσω ότι το νησί το είχε επισκεφθεί και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ», ενώ αμέσως μετά ακολούθησε κλιμάκιο υπουργών της κυβέρνησης. Όμως, οι επιχειρηματίες της Σκοπέλου ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις τους».
Πιο χαρακτηριστικά οι τρείς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μετά την ενημέρωσή τους από το βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο ανέφεραν τα εξής: «Βρούτσης: Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, όπου υπήρξαν καταστροφές χωρίς θύματα αυτά τα τρία τελευταία χρόνια και η Κυβέρνηση προέβη σε μέτρα ανακούφισης και σε ανακοινώσεις, τα λεφτά έφτασαν τελικά μετά από ένα χρονικό διάστημα σήμερα που συζητάμε; Στη Σκόπελο, παραδείγματος χάριν, στην τελευταία καταστροφή, έφτασαν τα λεφτά μετά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στους πληγέντες επιχειρηματίες της Σκοπέλου; ". 
Δένδιας:"Όμως, αυτό το οποίο θα ήθελα να σας πω, τελειώνοντας, είναι αυτό που έθεσε υπόψη μου ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ότι σε προηγούμενη περίπτωση, όπως οι πλημμύρες στη Σκόπελο, αν και έχει υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση - μάλιστα μου έδωσε και την ημερομηνία της υπογραφής, που είναι η 1η Ιουνίου 2017- οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει ακόμη έστω και τα λίγα χρήματα που είπατε ότι θα τους δώσετε. Ελπίζω, λοιπόν και για τα θύματα στη Μάνδρα να μην έχετε την ίδια συμπεριφορά, όπως είχατε και στην περίπτωση των πληγέντων της Σκοπέλου".
Τσιάρας: "Να μη συναντήσουν οι πληγέντες της Μάνδρας και των άλλων περιοχών την πραγματικότητα που ζουν τα τελευταία χρόνια οι 102 πληγέντες επιχειρηματίες της Σκοπέλου".

Μετά τη χθεσινή συζήτηση, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος δήλωσε: «Ευχαριστώ τους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας, που έφεραν με αυτό τον έντονο τρόπο κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής το ζήτημα της αποζημίωσης των 102 πλημμυροπαθών επιχειρηματιών της Σκοπέλου. Ελπίζω, έστω και τώρα έξι μήνες μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να συναισθανθεί τις ευθύνες της και να αποζημιώσει επιτέλους τους επιχειρηματίες της Σκοπέλου. Τα παραμύθια ότι φταίνε οι προηγούμενοι πρέπει να λάβουν ένα τέλος. Η πλημμύρα της Σκοπέλου συνέβη επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι διαδικασίες διεκπεραιώθηκαν από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης τη γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα οι πλημμυροπαθείς επιχειρηματίες της Σκοπέλου» καταλήγει η δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger