Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Αποχή από τα μαθήματα σε τρία Δημοτικά χθες σε Σκιάθο – Σκόπελο


Τρία ήταν τα Δημοτικά σχολεία χθες, στα οποία προέβησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους οι μαθητές, λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς. Ειδικότερα στη Σκιάθο έκαναν αποχή οι μαθητές και στα δύο Δημοτικά, ενώ συνεχίζεται και η αποχή και στο Δημοτικό Γλώσσας Σκοπέλου.
Συνολικά οι μαθητές που κάνουν αποχή αγγίζουν τους 500.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος επισήμανε πως «εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λειτουργούν τα σχολεία ομαλά. Για τα κενά που υπάρχουν στα Δημοτικά έχουν ενημερωθεί τόσο η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας όσο και το υπουργείο Παιδείας και περιμένουμε τις προσλήψεις αναπληρωτών. Εμείς τοποθετήσαμε έναν γυμναστή για να μπορέσει να λειτουργήσει σε μια πρώτη φάση το ολοήμερο σχολείο».
Οι γονείς στη Σκιάθο αποφάσισαν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και να κάνουν μαθήματα, αλλά τη Δευτέρα θα γίνει γενική αποχή μαθητών από τα μαθήματα, που θα συμμετάσχουν όλα τα σχολεία.
Αύριο Παρασκευή θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου και οι γονείς θα καταθέσουν προτάσεις για να γίνει το νησί πιο ελκυστικός προορισμός για τους εκπαιδευτικούς. Ένα από τα μέτρα που ζητούν, είναι να γίνει η Σκιάθος δυσπρόσιτη και οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν εκεί, να λαμβάνουν περισσότερα μόρια.
Από την πλευρά του ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος δήλωσε πως «πρέπει άμεσα να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων για να μπορέσουν επιτέλους, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθητών, οι μαθητές σχολείων των Σποράδων αλλά και της χερσαίας Μαγνησίας να κάνουν μαθήματα. Δυστυχώς το υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει με λογιστικά και όχι παιδαγωγικά κριτήρια το όλο ζήτημα. Παράλληλα είναι ακατανόητο, γιατί ενώ υπάρχουν 7.000 αδιάθετες πιστώσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες μέσω ΕΣΠΑ – για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αυτές δεν διατίθενται άμεσα και έτσι περνούν οι ημέρες και οι εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει το υπουργείο να τοποθετήσει εκπαιδευτικούς στη Μαγνησία η οποία μέχρι στιγμής έχει αδικηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger