Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Πυρκαγιά από πτώση κεραυνού στη Γλώσσα Σκοπέλου


Πυρκαγιά μικρής ευτυχώς έκτασης προκλήθηκε νωρίς χθες το πρωί στην περιοχή της Γλώσσας Σκοπέλου, λόγω πτώσης κεραυνού που σημειώθηκε σε καλλιεργημένη περιοχή και πευκοδάσος κοντά στον Άη Γιάννη στο Καστρί. Η εστία φωτιάς που δημιουργήθηκε ήταν παρελκόμενο της χθεσινής κακοκαιρίας που σημειώθηκε σε χερσαία και νησιωτική Μαγνησία, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν περαιτέρω προβλήματα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Την εστία αντιλήφθηκε γύρω στις 8.30 χθες το πρωί κάτοικος της Γλώσσας, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως την Πυροσβεστική υπηρεσία.
Επιτόπου έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και ταυτόχρονα οι αντιδήμαρχοι Σκοπέλου Μάχη Κλωνάρη, Αθηνά Ντάκη και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας, Δημήτρης Τριανταφύλλου.
Αμέσως στήθηκε επιχείρηση κατάσβεσης που είχε απόλυτη επιτυχία, καθώς η πύρινη εστία δεν επεκτάθηκε στο πευκοδάσος. Το πρόβλημα αποδίδεται σε πτώση κεραυνού, στη διάρκεια της βροχόπτωσης που σημειώθηκε, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα ή πλημμυρικά φαινόμενα στο νησί.
Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε πολλές περιοχές της χώρας ήταν μάλλον ήπιο για την περιοχή της Μαγνησίας, και μεταφράστηκε σε βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας, χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger