Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ποια σημασία έχει ο γαστρονομικός τουρισμός για τους ταξιδιώτες

Η γνωριμία με την τοπική κουζίνα είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιωτικού προγράμματος για το 54% των ταξιδιωτών

To 54% των ταξιδιωτών θεωρεί απαραίτητο να δοκιμάσει στις διακοπές την τοπική κουζίνα, το 48% μετά τις διακοπές αναπολεί ιδιαίτερα το πρωινό στο ξενοδοχείο ενώ ειδικά για τους κινέζους, το 66% δοκιμάζουν την τοπική κουζίνα, με το 69% όμως να αναφέρει ότι τους λείπει η παραδοσιακή κουζίνα της χώρας τους.

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό της AccorHotels η GfK σε δείγμα 5.939 ανδρών και γυναικών από 18 έως 65 ετών, την περίοδο 27 Απριλίου-11 Μαϊου στη Γαλλία, το Ην. Βασίλειο, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τα ΗΑΕ, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία και την Αυστραλία. Στόχος ήταν να αποκαλύψει τις σύγχρονες ταξιδιωτικές συνήθειες των τουριστών, ανά εθνικότητα, ηλικία κτλ. σε σχέση με τη γαστρονομία και την τοπική κουζίνα των προορισμών.
Η γνωριμία με την τοπική κουζίνα είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιωτικού προγράμματος για το 54% των ταξιδιωτών.
Την άποψη αυτή συμμερίζονται ιδιαίτερα οι ταξιδιώτες ηλικίας από 50 έως 65 ετών (61%) ενώ για τους τουρίστες ηλικίας 18-34 το αντίστοιχο ποσοστό μειώνεται στο 48%.
Η Γαλλία είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός των ταξιδιωτών με αδυναμία στις γαστρονομικές απολαύσεις. Αυτός είναι λόγος που επισκέπτεται τη Γαλλία το 38% των, το 20% των Κινέζων και το 14% των Βρετανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger