Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Πολλά κενά καθηγητών στη Γ’ Λυκείου στις Σποράδες – Χάνονται δεκάδες διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται οι μαθητές της Γ’ Τάξης Λυκείου της Σκιάθου και της Σκοπέλου, καθώς ακόμη δεν διδάσκονται σε βασικά μαθήματα που θα διαγωνιστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως στη Φυσική, τη Χημεία, τη Βιολογία, αλλά και την Πληροφορική.

Η αιτία είναι τα κενά καθηγητών που παρατηρούνται για ακόμη μια χρονιά στα σχολεία αυτά, με αποτέλεσμα να πρέπει να καλυφθούν με αναπληρωτές.
Βέβαια ακόμη και τοποθέτηση αναπληρωτών να γίνει, δεν είναι σίγουρο ότι η προσπάθεια θα καρποφορήσει απαραίτητα, αφού οι οικογενειακές ανάγκες, οι χαμηλοί μισθοί και η γεωγραφική ιδιαιτερότητα των νησιών, αποτελούν αντικίνητρο.
Δεν είναι τυχαίο, όπως τονίστηκε και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πως πριν μερικές ημέρες παραιτήθηκε από το Λύκειο Σκοπέλου μια αναπληρώτρια καθηγήτρια που επρόκειτο να διδάξει φυσική, χημεία, βιολογία. Ήταν η πρώτη παραίτηση αναπληρωτή που σημειώθηκε για φέτος, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν επαναληφθεί και στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Σκιάθου κ. Λεωνίδας Τσαβαλιάς επισήμανε πως «για ακόμη μια χρονιά καταγράφονται σημαντικά κενά για τη λειτουργία του σχολείου. Και τα κενά μάλιστα βρίσκονται σε βασικές ειδικότητες. Λόγω των ελλείψεων, μαθήματα όπως φυσική, χημεία, βιολογία, ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, που εξετάζονται οι υποψήφιοι της Γ’ Τάξης, δεν διδάσκονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς και αυτό από μόνο του είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. περιμένουμε να τοποθετηθούν αναπληρωτές καθηγητές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αλλά ακόμη περιμένουμε, καθώς και αυτές οι προσλήψεις καθυστέρησαν».
Συνολικά στο ΓΕΛ Σκιάθου χάνονται κάθε εβδομάδα 56 διδακτικές ώρες.
Δύσκολη, όμως παραμένει και η κατάσταση στο ΓΕΛ Σκοπέλου, όπου επίσης οι μαθητές δεν διδάσκονται φυσική, χημεία, βιολογία, πληροφορική.
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επισημάνθηκε πως «μόνη λύση για την κάλυψη αυτών των κενών είναι η τοποθέτηση αναπληρωτών που από μέρα σε μέρα αναμένονται από το υπουργείο παιδείας».
Πάντως η ουσία είναι πως έχουν περάσει πάνω από 20 ημέρες μαθημάτων και τα νησιά, ιδίως η Σκιάθος, αντιμετωπίζουν βασικά προβλήματα ελλείψεων σε καθηγητές με πρώτους να πλήττονται οι υποψήφιοι της Γ’ Τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger