Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Με ζώα και ετήσιο κόστος 17.360 ευρώ η αποκομιδή απορριμμάτων

ΜΟΥΛΑΡΙΣτην ανάθεση της εργασίας αποκομιδής απορριμμάτων από λιθόστρωτους δρόμους και καλντερίμια με ζώα, αναμένεται να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στην αυριανή συνεδρίασή του.

Σύμφωνα με σχετική εισήγηση:
Ο οικισμός της Μακρινίτσας θεωρείται σύμφωνα με το  διάταγμα του Πηλίου παραδοσιακός και απόλυτης προστασίας.
Η πρόσβαση για τον καθαρισμό από τα απορρίμματα και λοιπά υλικά (κλαδιά, άχρηστα ογκώδη αντικείμενα κλπ) στους λιθόστρωτους δρόμους και καλντερίμια μπορεί να γίνει μόνο με ζώα (εργασία που γίνεται δύο φορές την εβδομάδα κατά τους χειμερινούς μήνες, εκτός από τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα που γίνεται τέσσερις φορές την εβδομάδα και τρεις φορές την εβδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες).
Οι διαδρομές – δρομολόγια που ακολουθούν τα ζώα γίνονται στο σύνολο του κτισμένου οικισμού με ιδιαίτερη έμφαση στο ιστορικό κέντρο όπου βρίσκονται και οι περισσότερες επαγγελματικές – τουριστικές χρήσεις και η κατάληξή τους είναι σημεία των οδικών αξόνων περιμετρικά του οικισμού.
Σε ότι αφορά μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων (κυρίως κλαδιά, άχρηστα ογκώδη αντικείμενα, κλπ.) αυτές μεταφέρονται κατόπιν συνεννοήσεως. Επίσης, η καθαριότητα (πλύσιμο) των κάδων γίνεται από τα ίδια άτομα που αναλαμβάνουν την αποκομιδή.
Η Υπηρεσία μας προέβη σε έρευνα αγοράς ( υπ. αριθ. Πρωτοκόλλου  77631/12-09-2017) κατά τη οποία κατατέθηκε μόνο μία προσφορά από τον κ. —, ο οποίος προτείνει για τον καθαρισμό του οικισμού και για  χρονικό διάστημα  δώδεκα μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, το ποσό των   Δέκα επτά χιλιάδων τριακοσίων εξήντα ευρώ ( 17.360,00 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α, και η χρέωση θα γίνει στον κωδικό 20-6277.001 και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Βόλου για τα έτη  2018 και 2019.
Η ανάθεση σε ιδιώτη γίνεται λόγω της προφανούς αδυναμίας της υπηρεσίας μας να εκτελέσει με ίδια μέσα τον εν λόγω καθαρισμό και βάσει της διάταξης του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011 που δίνεται η δυνατότητα ανάθεσης μέρους των υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς μη επικίνδυνων  στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων και δημοτικών κτηρίων σε ιδιώτες με τη διαδικασία σύναψης δημόσιων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, προτείνουμε τη σχετική ανάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger