Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Σκόπελος: Μόλις ένας εκπαιδευτικός διδάσκει στο δημοτικό σχολείο του Νέου Κλήματος

Η Α΄μια Εκπαίδευση ορίζει δυο συγκεκριμένες δασκάλες που στη συνέχεια παίρνουν άδεια
Σκόπελος: Μόλις ένας εκπαιδευτικός διδάσκει στο δημοτικό σχολείο του Νέου Κλήματος
Την εμφάνιση τους έκαναν λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα προβλήματα, σχετικά με τις ελλείψεις εκαπιδευτικών στις σχολικές μονάδες. Τεράστιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο του Νέου Κλήματος στη Σκόπελο
.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων στην Θεσσαλία Τηλεόραση στο συγκεκριμένο σχολείο, υπάρχει μόλις ένας εκπαιδευτικός που καλύπτει τις διδακτικές ανάγκες 40 παιδιών. Μάλιστα παρότι τα τελευταία 3 χρόνια τοποθετούνται 2 δασκάλες στο συγκεκριμένο σχολείο , με την έναρξη της σχολικής χρονιάς λαμβάνουν άδεια με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα δυσαναπλήρωτο κενό εις βάρος των μικρών μαθητών.
Μπορεί η Π/μια Εκπαιδευση Μαγνησίας να τοποθετεί τους εκαπιδευτικούς στο δημοτικό σχολείο μέσω των οργανικών τους θέσεων αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει τα τελευταία τρια χρόνια. Όπως κατήγγειλαν οι γονείς των μαθητών η Π/μια Εκπαίδευση τοποθετεί επι τρια χρόνια τις ίδιες δασκάλες στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο παρότι στη συνέχεια λαμβάνουν την σχετική άδεια.
Οι γονείς των μαθητών ζητούν άμεσα απο τη Π/μια Εκπαίδευση να καλύψει τα κενά με αναπληρωτές καθώς αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Μάλιστα τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ αφού και στο νηπιαγωγείο της περιοχής η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή με αποτέλεσμα οι διδακτικές ώρες να χάνονται σε βάρος πάντα των μικρών παιδιών.
Σπύρος Μπαξεβάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger