Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Οι καταστηματάρχες στα όρια της απόγνωσης! -40% στις εισπράξεις


Την πολυδιαφημισμένη, επιβλητική και γνωστή σε όλο τον κόσμο Λίνδο χτύπησε ο… τυφώνας all inclusive, αφού η κίνηση στα καταστήματα παρουσιάζει μείωση έως και 40% σε σχέση με πέρυσι!

Όπως λέει στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Λίνδου κ. Γιώργος Ελευθερίου, μετά τις 10 το βράδυ η περιοχή θυμίζει… νεκροταφείο, αφήνοντας πίσω τις παλιές καλές εποχές, που η βραδινή ζωή αποτελούσε το «σήμα κατατεθέν» και ήταν ένας από τους λόγους που προσέλκυε πολλούς επισκέπτες.
Σήμερα, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική στην περιοχή, που αποτελεί την κορωνίδα του τουρισμού της Ρόδου. Οι περισσότεροι τουρίστες είναι κλεισμένοι στα all inclusive ξενοδοχεία και λίγοι είναι εκείνοι που θα κάνουν την βόλτα τους στα γραφικά σοκάκια ή θα απολαύσουν το μπάνιο τους στην ξακουστή παραλία, που φιγουράρει στα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά περιοδικά και blogs του κόσμου.
Όπως δηλώνει στην «δ», ο κ. Γιώργος Ελευθερίου το all inclusive έχει φέρει τους επιχειρηματίες της περιοχής σε απόγνωση, αφού τα καταστήματά τους είναι άδεια, η κίνηση έχει μειωθεί σημαντικά και το χρονικό διάστημα που απομένει, δεν αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες του χειμώνα και οι υποχρεώσεις προς το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία.
«Η Λίνδος μετά τις 10 το βράδυ θυμίζει νεκροταφείο, δεν κυκλοφορεί άνθρωπος. Οι παραλίες είναι σχεδόν άδειες, τα καταστήματα μέχρι στιγμής καταγράφουν μείωση τουλάχιστον 40% σε σχέση με πέρυσι και οι ιδιοκτήτες έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης. Με αυτές τις εισπράξεις, πώς θα βγει ο χειμώνας; Πώς θα καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας; Μας περιμένει δύσκολος χειμώνας, κανείς δεν ξέρει πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Αρκεί να σας πω, ότι στο εστιατόριό μου οι τουρίστες δεν παίρνουν ούτε νερό να πιούν, ζητούν νερό από την βρύση για να μην το πληρώσουν! Παίρνουν ένα αναψυκτικό και ζητούν δύο καλαμάκια, τρώνε μια σαλάτα δύο άτομα… Είναι όλοι κλεισμένοι στα ξενοδοχεία όπου τρώνε και πίνουν όσο θέλουν. Αν πάτε στις 23.55 σε ένα από τα all inclusive ξενοδοχεία, θα δείτε ότι γίνεται “πόλεμος” στο μπαρ από τους τουρίστες για να προλάβουν να παραγγείλουν δωρεάν ποτά, τα οποία σερβίρονται μέχρι τα μεσάνυχτα», λέει ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Λίνδου.
Μάλιστα, έκανε γνωστό, ότι οι τουρίστες ανεβαίνουν μέχρι την Ακρόπολη της Λίνδου αλλά δεν μπαίνουν μέσα για να μην πληρώσουν το εισιτήριο των 12 ευρώ, ενώ όπως λέει, σχεδόν όλοι, κουβαλούν μαζί τους νερό και τρόφιμα, από τον μπουφέ των all inclusive ξενοδοχείων όπου διαμένουν, για να μη ξοδέψουν χρήματα.
Ο κ. Γιώργος Ελευθερίου, επισημαίνει ότι δεν αντιληφθήκαμε εγκαίρως την ζημιά που θα επέφερε η εξάπλωση του all inclusive στα ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα η τοπική αγορά να βιώνει σήμερα τις καταστροφικές συνέπειες του συγκεκριμένου συστήματος διακοπών.
«Δεν πάμε καθόλου καλά. Δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι, το ταμείον θα είναι πάλι μείον και κανείς δεν ξέρει πώς θα καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το κράτος, τις τράπεζες… Εχουμε γίνει όλοι καρδιακοί με αυτή την κατάσταση! Και δεν φτάνει η αναδουλειά, οι έλεγχοι είναι συνεχόμενοι, δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα. Εχουμε επαναπαυθεί όλοι με το all inclusive για να γεμίζουν τα ξενοδοχεία, ενώ θα έπρεπε ήδη από καιρό να έχουμε αναζητήσει και άλλες μορφές τουρισμού, για να έχει όφελος και η τοπική οικονομία. Κάτι δεν κάνουμε καλά, κάτι φταίει και πρέπει να το εντοπίσουμε. Η αύξηση στις αφίξεις δεν φαίνεται στην τοπική αγορά, φαίνεται μόνο στα ξενοδοχεία», είπε ο κ. Γ. Ελευθερίου, επισημαίνοντας ότι ήρθε πλέον η ώρα να δούμε πιο σοβαρά το ζήτημα πριν η κατάσταση καταστεί μη αναστρέψιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger