Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ο Δήμος Βόλου στέλνει απορριμματοφόρο στη Σκόπελο


(φωτογραφία:αρχείο)
 Λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας
Πράσινο φως για την άμεση ενίσχυση του Δήμου Σκοπέλου με ένα απορριμματοφόρο, άναψε στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Όπως είναι γνωστό, τα τρία απορριμματοφόρα του νησιού έχουν υποστεί βλάβη, και εδώ και μέρες η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους γίνεται με τα χέρια από τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
Το απορριμματοφόρο του Δήμου Βόλου, αναμένεται να ανακουφίσει το πρόβλημα για τον επόμενο ένα μήνα, μέχρι να επιδιορθωθούν οι βλάβες στα δύο από τα τρία οχήματα του Δήμου Σκοπέλου.
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καταγγέλλει «την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου. Με τα περισσότερα οχήματα του στόλου των απορριμματοφόρων εκτός λειτουργίας και τα υπόλοιπα σε οριακή κατάσταση, η μηχανική αποκομιδή των απορριμμάτων τείνει να γίνει χειρωνακτική με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, και την υπέρμετρη εντατικοποίηση της εργασίας τους, τη στιγμή που ήδη έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος.
Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες για τη μη δρομολόγηση των διαδικασιών τεχνικού ελέγχου των οχημάτων και τη γενικότερη απαξίωση της Υπηρεσίας, που συναντιέται με τη συνειδητή αδιαφορία της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ, και στην ουσία οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση μιας βασικής αρμοδιότητας των δήμων, με οδυνηρές συνέπειες για τα λαϊκά νοικοκυριά.
Καλούμε τη δημοτική αρχή τώρα να βρει λύση στο ζήτημα των απορριμματοφόρων, τηρώντας όλες τις προβλέψεις της νομοθεσίας για το ωράριο και την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger