Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Έρχονται βροχές την Κυριακή στη Σκόπελο !

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές θα εξασθενήσουν τη νύχτα αλλά θα συνεχιστούν και το ΣαββατοκύριακοΙσχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές (εκτός της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια θα εξασθενήσουν τη νύχτα αλλά θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο (17-06-2017 και 18-06-2017) σε αρκετές περιοχές της χώρας.


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα επηρεαστούν:

Α. Αύριο Σάββατο (17-06-2017) από τις απογευματινές ώρες η Μακεδονία και σταδιακά η Θεσσαλία, η Θράκη και πιθανώς οι Σποράδες, η Φθιώτιδα και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Β. Την Κυριακή (18-06-2017) η Πελοπόννησος, η Στερεά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανώς πρόσκαιρα η Χαλκιδική, οι Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

 Οι πολίτες καλούνται:

- Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ. καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

- Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

- Να αποφεύγουν να ρίχνουν νερά στις αυλές, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χείμαρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger