Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Προετοιμασίες για το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Δ. Παλαιολόγος»

H αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Σκοπέλου και με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», προς τιμήν του αείμνηστου χοροδιδασκάλου Διαμαντή Παλαιολόγου, στην Σκόπελο από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου 2017.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, «το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που τα τελευταία χρόνια τελεί και υπό την αιγίδα των Υπουργείου Πολιτισμού, Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, έχει καθιερωθεί πια ως ένας ζωντανός θεσμός παράδοσης και πολιτισμού.
Για τρεις ολόκληρες μέρες η Σκόπελος θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και πολιτισμικής συνεύρεσης για περισσότερους από 600 χορευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα αναδειχθεί σε πόλο έλξης για περισσότερους από 7.500 θεατές που θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες (ημερίδες, σεμινάρια, ανοικτές πρόβες, γλέντια κ.λπ.) του φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο.
DanceFestSkopelos_14
Κατά τη διάρκεια αυτής της τριήμερης γιορτής, το νησί θα συντονιστεί μουσικά και χορευτικά με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς προβάλλοντας την ποικιλομορφία τους, τον πλούτο και το βάθος τους, ενώ θα υποδεχθεί παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα ντυμένα με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους φέρνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα.
Flamenco και παράδοση…
Μια ξεχωριστή στιγμή του Φεστιβάλ θα είναι και η παρουσία των δεξιοτεχνών χορευτών της Κρήτης, Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη, ιδρυτών της Ομάδας Έκφρασης Κρητικών Χορών, και της εξαιρετικής χορεύτριας του flamenco, Αργυρώς Τσάπου, οι οποίοι εμπνεόμενοι από το τίτλο «Ανάμεσα σε δύο ποτάμια», ένα μουσικό κομμάτι του θρυλικού κιθαρίστα Paco de Lucia, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα δημιουργήσουν μία παράσταση υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν ευφάνταστες χορευτικές και μουσικές συμπράξεις, ενώ ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μοναδικές χορευτικές στιγμές διαλόγου, μάχης και ερωτισμού ανάμεσα στον κρητικό χορό και το flamenco.DanceFestSkopelos_3

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», μέλος του European και του Word Folklore Festival Association, έλαβε στο φετινό διαγωνισμό Τourism Awards 2016 το βραβείο SILVER για τη Σκόπελο και τη διοργάνωση του φεστιβάλ. Το 2016 απέσπασε το βραβείο SILVER, στην κατηγορία «Πολιτισμός» των Best City Awards. Επιπλέον, έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών και μελετών ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ενώ έχει παρουσιασθεί ως παράδειγμα καλής πρακτικής σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια.
• Προωθητικό σποτ του Φεστιβάλ: https://www.youtube.com/watch?v=ig9Fh4qxRf4
• Video: https://www.youtube.com/channel/UCRLDrKaCZNHnBHBVsAimBrg
• Πληροφορίες: www.dancefestival.gr www.plegma.org»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger