Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ακροδεξιός βουλευτής, διαβεβαιώνει πως ο Θεός θα είναι OK με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Για όσους πιστούς, δεν είχαν πειστεί ακόμα

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, έχει οδηγήσει διάφορους πολιτικούς, στη δημιουργία κάποιας παπάτζας για να πείσουν για το οφέλη μιας τέτοιας κίνησης. Οι νεοφιλελεύθεροι λένε πως έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, οι απλοί δεξιοί ότι έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο, οι συριζαίοι πως μας ανάγκασε η τρόικα και οι εθνικιστές πως είναι σχέδιο των Νεφελίμ για να μην πηγαίνουμε στην εκκλησία τις Κυριακές.
Παπατζιλίκια δηλαδή, που προσπαθούν με εύγλωττο τρόπο να περιγράψουν την επιτακτική ανάγκη που έχουν διάφορα μεγάλα εμπορικά κέντρα ή αλυσίδες καταστημάτων, να κλείσει οριστικά εκείνο το όποιο μαγαζάκι στη γωνιά λίγο πιο κάτω απ’ το δικό τους, και ο ιδιοκτήτης του να ψοφήσει κάτω από κάποια γέφυρα.
Μία ανάγκη την οποία εμείς σεβόμαστε, γιατί πάντα ήμασταν ενάντια στην ελεύθερη αγορά και τον ανταγωνισμό και μιας και αυτό το μέτρο βάλει καθαρά εναντίον τους, δε μπορούμε παρά να το υποστηρίξουμε και απλά να απολαύσουμε τα διάφορα «παπατζιλίκια» που αναφέραμε παραπάνω.
Όπως δηλαδή, αυτό του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος όντας λίγο εθνικιστής, λίγο θρήσκος και λίγο συριζαίος μαζί, είδε την απειλή που μπορεί να δεχτεί ο χριστιανισμός από την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, έκατσε το σκέφτηκε, ίσως να μίλησε και λίγο με το Θεό και κατέληξε:
Η Κυριακή είναι αργία και θρησκευτικά, έχει πει ο Θεός ότι την Κυριακή αναπαυόμαστε, είμαι θρήσκος άνθρωπος, όμως δεν νομίζω ότι είναι αμαρτία να δώσουμε δουλειά σε κανέναν άνθρωπο
Όσοι πιστοί προσήλθατε, αγαλλιάστε. Η Κυριακή απ’ ότι φαίνεται είναι αργία αλλά αν είναι για καλό, δεν είναι. Ιδιώς αν αυτό το καλό το νομοθετεί η κυβέρνηση που στηρίζετε.
Ακόμα δεν είχαμε απάντηση από την Εκκλησία. Βέβαια η Εκκλησία δεν έχει πάρει και κάποια σθεναρή θέση ενάντια στο συγκεκριμένο θέμα, αφού αυτοί δούλευαν εξαρχής τις Κυριακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger