Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας για την ένταξη των τετράχρονων στα νηπιαγωγεία

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας για την ένταξη των τετράχρονων στα νηπιαγωγεία
Πανελλαδική στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για σήμερα, Πέμπτη, από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, αντιδρώντας στις εξαγγελίες για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 9 της ίδιας ημέρας έξω από τα γραφεία της (Καρόλου 24-πλατεία Καραϊσκάκη) και ακολούθως πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι η σχετική εξαγγελία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου «βάζει 'ταφόπλακα' στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες γονείς και σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους».

Αναφέρει ότι σήμερα τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40% της συνολικής δυναμικότητας των βρεφονηπιακών σταθμών και το 80% της δυναμικότητας των παιδικών σταθμών.

Έτσι, η απορρόφηση των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα νηπιαγωγεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των παιδικών σταθμών από το 2005, με ανανεούμενες συμβάσεις έως το 2020 μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ (Εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger