Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο του συνομήλικου Γιώργου Μπλάντα


Σοκ στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει το άγγελμα του ξαφνικού θανάτου του Γιώργου Μπλάντα.
Ο Γιώργος Μπλάντας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, μέσα στον ύπνο του, στο σπίτι του στον Αμπελώνα.
Ο εκλιπών ήταν ένας από τους σημαντικότερους ερευνητές της Θεσσαλικής Ιστορίας, ενώ ήταν τακτικός συνεργάτης του «Θεσσαλικού Ημερολογίου».
Η larissanet.gr συνομίλησε με τον εκδότη του «Θεσσαλικού Ημερολογίου» Κώστα Σπανό, ο οποίος και δήλωσε συντετριμμένος για την απώλεια του στενού συνεργάτη και φίλου του.
Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο κ. Σπανός μόλις χθες είχε συνομιλήσει με τον Γιώργο Μπλάντα, ενώ είχαν συμφωνήσει να βρεθούν σήμερα το πρωί από κοντά ώστε να συζητήσουν για ένα άρθρο που ετοίμαζε ο συνεργάτης του με θέμα του Αγωνιστές του Ολύμπου.
Δυστυχώς δεν κατάφερε να πάει σ” αυτό το ραντεβού…
Στη δήλωσή του ο Κώστας Σπανός επισήμανε πως «είμασταν φίλοι για 40 χρόνια» και μίλησε με θερμά λόγια για τον Γιώργο Μπλάντα χαρακτηρίζοντάς τον «άνθρωπο – στολίδι, πάντα χαμογελαστό που είχε πάθος με τη Θεσσαλική Ιστορία».
Μάλιστα, ο κ. Σπανός επισήμανε πως ήταν πρωτοπόρος – σε τοπικό επίπεδο – στην έρευνα, καθώς ήταν εξαιρετικός χρήστης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και έτσι εφοδίαζε με στοιχεία άλλους ερευνητές».
Ο Γιώργος Μπλάντας ήταν παντρεμένος με την Κυριακή Τζήκα και είχε τρία παιδιά, μία κόρη – δασκάλα Ειδικής Αγωγής και δύο γιους δίδυμους, οι οποίοι είναι φοιτητές.
Βιογραφικό
Ο Γιώργος Θ. Μπλάντας γεννήθηκε στο Λουτρό της Ελασσόνας το 1956 .Τελείωσε εξατάξιο Γυμνάσιο στην Κρανιά Ελασσόνας. Σπούδασε ΚΑΤΕΕ Θεσ/νικης. Εργάστηκε ως εργοδηγός στα μεταλλεία βωξίτη στο Δίστομο Βοιωτίας. Σήμερα είναι συνταξιούχος μεταλλωρύχος. Ασχολείται από τα φοιτητικά χρόνια με την Θεσσαλική ιστοριογραφία. Δημοσίευσε ιστορικά και λαογραφικά άρθρα τοπικού και Θεσσαλικού ενδιαφέροντος: στα Περιοδικά: Περραιβία Ελασσόνας, Η Σάλπιγγα της Άκρης [έκδοση του Μ.Ε.Σ, Άκρης ], Κρανιώτικα[περιοδικό εφημερίδας Κρανιώτικα ], Ξηροκρανιώτικα [Περιοδικό του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας «Η Ξηροκρανιά »], το περιοδικό Ελασσονίτικα Γράμματα και είναι τακτικός συνεργάτης του Θεσσαλικού Ημερολογίου. Επίσης στις Εφημερίδες: Κρανέα Ελασσόνας, Κρανιώτικα. Συμμετέχει σ΄ όλες τις Κρανιώτικες Ανθολογίες ποίησης .Το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο του: Ο κώδικας της Μονής Αγίας Τριάδας της Γιαννωτάς Ελασσόνας (1825-1827).
Πηγή: larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger