Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Δεν ενδιαφέρονται να πάνε γιατροί … στην Αλόννησο


έλλειψης ενδιαφέροντος, κρίθηκαν οι προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων γενικού και αγροτικού γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια θα επαναπροκηρύξει τις δύο θέσεις εντός των ημερών. Η δε κάλυψη των κενών νοσηλευτριών στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου θα γίνει με μετακινήσεις προσωπικού από τη Θεσσαλία.

Τα παραπάνω ανέφερε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, που παραβρέθηκε σε ημερίδα για τη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων, που πρόσθεσε ότι στην Αλόννησο βρέθηκε στέγη για τους γιατρούς, ενώ σε συνεννόηση με τους Δήμους στα νησιά γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί η σίτισή τους ως κίνητρο για να δεχτούν να καλύψουν τις θέσεις.
Ο κ. Αντωνίου είπε ότι πρόβλημα υπάρχει και στην Αλόννησο, όπου το Περιφερειακό Ιατρείο δεν έχει μόνιμο γιατρό και η προκήρυξη που έγινε ήταν άγονη, καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον.
«Η θέση θα προκηρυχθεί ξανά για γενικό ιατρό, όπως και τη δεύτερη θέση του αγροτικού γιατρού που επίσης ήταν άγονη», δήλωσε ο διοικητής. Ο ίδιος ευχήθηκε ο διαγωνισμός στη δεύτερη φάση να μην είναι άγονος και να βρεθεί τουλάχιστον γενικός γιατρός για να καλύψει τις ανάγκες στο νησί.
Όσον αφορά στη διευκόλυνση των γιατρών η ΥΠΕ βρήκε σπίτι στην Αλόννησο, με συμβόλαιο πέντε ετών με το Δασαρχείο που μίσθωσε ακίνητο που διαθέτει, για να διαμένουν δωρεάν, ενώ σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους, η Υγειονομική Περιφέρεια προσπαθεί να εξασφαλίσει τη σίτιση.
Ο διοικητής της ΥΠΕ δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια κάλυψης των κενών που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου (που έχει μόνο μια νοσηλεύτρια) με μετακινήσεις.
Ενόψει καλοκαιριού στα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου, τα κενά θα καλυφθούν με μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού απ’ όλη τη Θεσσαλία, κυρίως με γενικούς γιατρούς. Ο κ. Αντωνίου τόνισε ότι το καλοκαίρι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, που εντοπίζεται αυτή την περίοδο που αρνούνται οι γιατροί να πάνε στα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger