Τρίτη 4 Απριλίου 2017

«Όλοι Μαζί, Σκιάθος Καθαρή» – Ολοκληρώθηκε η εθελοντική δράση για το περιβάλλον

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, πραγματοποιήθηκε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Όλοι μαζί Σκιάθος καθαρή» που για φέτος ορίστηκε την εβδομάδα 26 Μαρτίου-2 Απριλίου, με την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου και τη
συμμετοχή της Λιμενικής Αρχής, των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Συλλόγων και Εθελοντών. Στο διάστημα της δράσης πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός 20 παραλιών και περιοχών. Η δράση κορυφώθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου συμμετέχοντας στην πανελλήνια εθελοντική καμπάνια καθαρισμού »Let’s Do It», τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη περιβαλλοντική δράση σε παγκόσμια κλίμακα, στην οποία οι εθελοντές της Σκιάθου συμμετείχαν δυναμικά από την πρώτη χρονιά, που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, το 2012.
Τα σχολεία και οι Σύλλογοι/Φορείς, που συμμετείχαν στη δράση ήταν: 2ο Νηπιαγωγείο/μαθητές και εκπαιδευτικοί, 1ο Δημοτικό Σχολείο/μαθητές και εκπαιδευτικοί, 2ο Δημοτικό Σχολείο/μαθητές και εκπαιδευτικοί, Γυμνάσιο Σκιάθου/μαθητές και καθηγητές, Λύκειο Σκιάθου/μαθητές και καθηγητές, Σώμα Ελλήνων Οδηγών/Τοπικό Τμήμα Σκιάθου, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/Βάση Ετοιμότητας Σκιάθου, Σύλλογος Γoνέων 2ου Νηπιαγωγείου, Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου, Οικολογικός Σύλλογος Σκιάθου, Φυσιολάτρες Οδοιπόρους Σκιάθου, Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου, Σύλλογος Επαγγελματιών Θαλασσίων Σπορ Σκιάθου, Πολιτιστικό Εργαστήρι και Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’. Στους καθαρισμούς συμμετείχαν και οι επιχειρησείς Skiathos Diving Center και καφέ Μπούρτζι.
Έτσι με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού στις παραλίες, Λυγαριές, Κρυφή Άμμος, Μαντράκι, Ελιάς, Άγκιστρος, Λεχούνι, Ασέληνος, Μέγας Γιαλός, Σίφερι, Άϊ Γιώργη, Άγιος Παντελεήμονας, Κάστρο, ο βυθός στην ανατολική παραλία όπως και παραλία στο νησί Άρκος, ενώ οι περιοχές πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί είναι, Πλάκες, Δημοτικό πάρκο, γύρω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, περίμετρος λίμνης Αγίου Γεωργίου, χερσονησίδα Μπούρτζι, τέλος καθαρισμός πραγματοποιήθηκε και στο κοιμητήριο. Σε εκκρεμότητα μένει η αποκομιδή των σκουπιδιών απο τις παραλίες Μέγας Γιαλός, Κάστρο και Άγιος Παντελεήμονας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες με το καΐκι ‘Καλυψώ’, του Λάμπρου Χούμα.
Σε όλη τη διάρκεια της δράσης συμμετείχαν 96 εθελοντές και 592 μαθητές και απομακρύνθηκαν περίπου 6 τόνοι απορριμμάτων.
Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εθελοντών, δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθητοποιημένης κοινωνίας που ανταποκρίνεται σε οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις, συμπράττοντας μ’ αυτό τον τρόπο σε μία κοινή προσπάθεια προστασίας της μοναδικής φύσης της Σκιάθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger