Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Πόρτα» Ντάισελμπλουμ στην Ευρωβουλή για Ελλάδα!

«Πόρτα» Ντάισελμπλουμ στην Ευρωβουλή για Ελλάδα!
Με την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αρνήθηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στην συζήτηση για την Ελλάδα.
Βέβαια, διευκρίνισε, ο Ταγιάνι, ο πρόεδρος του Eurogroup δεν είχε καμία νομική υποχρέωση να ανταποκριθεί στην πρόσκληση μας αλλά, συμπλήρωσε, θα έπρεπε, τουλάχιστον, για λόγους ευγένειας να έλθει και ν’ απαντήσει στους ενδιαφερόμενους.
Την συμπεριφορά του χαρακτήρισε απαράδεκτη, ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών Βέμπερ που καυτηρίασε και τις πρόσφατες δηλώσεις Ντάισελμπλούμ για τις χώρες του Νότου.
Ο Τζιάνι Πιτέλα, από την Ομάδα των Σοσιαλιστών, ισχυρίσθηκε ότι ο Ντάισελμπλουμ δεν έχει τα «φόντα» για να ηγείται του Eurogroup.
Η εκπρόσωπος της Ομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Ζίμμερ, δήλωσε ότι δεν μπορούμε ν’ ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές σαν του Ντάισελμπλουμ.
Εν τέλει αποφασίσθηκε η προγραμματισθείσα δήλωση του Ντάισελμπλουμ για την αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδος, ν’ αντικατασταθεί με δηλώσεις εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν.


Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger