Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Επίδειξη δύναμης: Η Ιαπωνία βγάζει το επιβλητικό Izumo στην Νότια Σινική Θάλασσα (pics)

Επίδειξη δύναμης: Η Ιαπωνία βγάζει το επιβλητικό Izumo στην Νότια Σινική Θάλασσα (pics)
Πηγή: REUTERS/Kim Kyung-Hoon/File Photo
Η Ιαπωνία σχεδιάζει να βγάλει το μεγαλύτερο και πιο επιβλητικό πολεμικό της πλοίο, στα νερά της Νότιας Σινικής Θάλασσας, σε ένα ταξίδι που θα διαρκέσει τρεις μήνες σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters.


Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για το ελικοπτεροφόρο αντιτορπιλικό Izumo, το οποίο αναμένεται να κάνει στάσεις στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα ενώ τελικός του προορισμός θα είναι η Σιγκαπούρη.
Τον Ιούλιο αναμένεται να συμμετάσχει σε ναυτική άσκηση με τις Η.Π.Α και την Ινδία στον Ινδικό Ωκεανό. Ένα μήνα αργότερα, θα επιστρέψει στην βάση του, αφότου όμως θα έχει περάσει από την Νότια Σινική Θάλασσα, σε μια επίδειξη της στρατιωτικής της δύναμη.
«Στόχος είναι να δοκιμαστούν οι δυνατότητες του Izumo, στέλνοντάς το σε μια εκτενή αποστολή», ανέφερε στο Reuters πηγή προσκείμενη στην ιαπωνική κυβέρνηση.
Για πρώτη φορά μετά την παράδοσή της το 1945, η Ιαπωνία στέλνει το πολεμικό της ναυτικό σε Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Σρι Λάνκα, πριν την μεγάλη ναυτική άσκηση του Ιουλίου μαζί με ΗΠΑ και Ινδία στον Ινδικό Ωκεανό.
download 2
( Πηγη Φωτογραφίας: REUTERS/Kim Kyung-Hoon/File Photo)
Διεκδικήσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα εγείρουν και οι: Ταϊβάν, Φιλιππίνες και το Μπρουνέι, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι το υπέδαφος διαθέτει τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ελικοπτεροφόρο αντιτορπιλικό Izumo


Χαρακτηρισμένο επίσημα ως αντιτορπιλικό, έχει επίπεδη κορυφή που λειτουργεί ως κατάστρωμα για ελικόπτερα. Μπορεί να μεταφέρει 14 ελικόπτερα μαζί με 400 στρατιώτες και οχήματα. Κόστισε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι οπλισμένο μόνο με αμυντικά όπλα.
Το μήκους 248 μέτρων και εκτοπίσματος 24.000 τόνων ελικοπτεροφόρο, αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα επιφανείας που εντάσσεται σε υπηρεσία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Επίσημα δεν του έχει δοθεί όνομα ωστόσο αποκαλείται Izumo, παίρνοντας το όνομα του θωρηκτού του αυτοκρατορικού ιαπωνικού ναυτικού, το οποίο βυθίστηκε μετά από αεροπορική επίθεση το 1945.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger