Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Τσίπρας: «Ζήτησα από τη Λαγκάρντ η στάση της να μην είναι αλα καρτ»

Στις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ ότι ο πρωθυπουργός της ζήτησε την παραμονή του ΔΝΤ στη χώρα μας απάντησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «είναι αλήθεια ότι ζήτησα από το Ταμείο να ξεκαθαρίσει τη στάση του, να μη σπαταλά το χρόνο και είπα ότι είναι απαραίτητες συγκεκριμένες κινήσεις για την ελάφρυνση του χρέους».

Ζήτησα τη δέσμευση του Ταμείου, πρόσθεσε, ώστε να μην τηρεί στάση α λα καρτ μονό στις μεταρρυθμίσεις αλλά στο χρέος να "πετάμε την μπάλα μπροστά" αλλά να φτάσουμε σε συνολική λύση στο ελληνικό πρόβλημα.
Eξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του για συμφωνία με τους δανειστές η οποία όμως θα είναι κοινωνικά βιώσιμη όπως πρόσθεσε, ενώ για τις θέσεις του Ταμείου στα εργασιακά ανέφερε ότι είναι γνωστές. «Θα πάμε τον Απρίλη σε μια συνολική λύση», εκτίμησε.
Χαρακτήρισε δε ως «επικοινωνιακές στρακαστρούκες της αντιπολίτευσης» τη φημολογούμενη διάστασεων απόψεων με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο όσον αφορά τη διαπραγμάτευση.
«Τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εφαρμογής του προγράμματος, δεν έχει ανάγκη από συνέχιση της λιτότητας, αλλά από ενίσχυση των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων» πρόσθεσε.
Διευκρίνισε ότι αυτό πρέπει να περιλαμβάνει την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους.
«Η αναπτυξιακή προοπτική είναι η μοναδική επιλογή που έχουμε για τη βιωσιμότητα του προγράμματος και του χρέους, αλλά και για την οριστική έξοδο από την κρίση», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στο σχέδιο συμπερασμάτων της ΕΕ, πετύχαμε να υπάρχει ειδική αναφορά για τις πρόσθετες δράσεις καταπολέμησης της υψηλής ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger