Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Αυτές είναι οι κυρώσεις που θα επιβάλλει η Τουρκία στην Ολλανδία (δεν συμπεριλαμβάνεται το ντονέρ)


Από το Σάββατο που ξέσπασε η διπλωματική κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας ακούμε για τις κυρώσεις που απειλεί να επιβάλλει η Άγκυρα στη Χάγη.



Στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει μεγάλο «καλαμπούρι» μεταξύ των χρηστών, με τους περισσότερους να συμφωνούν ότι η πιο βαριά «κύρωση» θα είναι η μη εξαγωγή «ντονέρ» στην Ολλανδία.

Τη Δευτέρα η τουρκική εφημερίδα Milliyet έγραψε ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές οι διπλωματικές και πολιτικές κυρώσεις εναντίον της Ολλανδίας.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε και φυσικά σχολιάζουμε:


Α. Θα αποκλειστούν οι υπηρεσίες πληροφοριών (δηλ. οι Τούρκοι θα πάψουν να παραπληροφορούν τους Ολλανδούς).

Β. Θα ανασταλούν οι επισκέψεις των Ολλανδών στρατιωτικών στα πυραυλικά συστήματα Patriot στα Άδανα (δηλ. οι Τούρκοι θα πάψουν να μαθαίνουν από τους Ολλανδούς πώς δουλεύουν τα συστήματα).

Γ. Θα αποκλεισθεί ο τουρκικός εναέριος χώρος για όλα τα στρατιωτικά και VIP ολλανδικά αεροσκάφη (εντάξει, θα τους στοιχίζει κάτι παραπάνω σε καύσιμα).

Δ. Εάν η κρίση συνεχισθεί ενδέχεται να επιβληθούν περιορισμοί στις εισαγωγές (ίσως η μόνη απειλή που κάτι «σημαίνει» αλλά… Εάν και οι Ολλανδοί απαντήσουν με κυρώσεις;).

Με άλλα λόγια, η Τουρκία τις μόνες κυρώσεις που μπορεί να επιβάλλει είναι στις εισαγωγές.

Εάν όμως την ίδια ώρα υπάρξουν κυρώσεις στις εξαγωγές της Τουρκίας και στον τουρισμό που κατευθύνεται προς την Τουρκία τι θα απογίνει το σουλτανάτο του Ερντογάν;

Το περασμένο καλοκαίρι και μόνο από τις ακυρώσεις των Ρώσων τουριστών και κατέρρευσε η τουριστική οικονομία τους.

Εάν αρχίσει να μην πηγαίνει κανένας τουρίστας από την Ευρώπη στην Τουρκία, τι θα απογίνει η Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger