Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Θ. Παπαχριστόπουλος: Δεν θα μείνουμε μόνο στις έξι δικογραφίες των εξοπλιστικών για τον Παπαντωνίου


Τα 1,3 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως και η καταδίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ για το πόθεν έσχες του 2009, επίσης συνδέονται με την διερεύνηση των έξι δικογραφιών για τα εξοπλιστικά, με την Βουλή να αποφασίζει σήμερα για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.
Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε η συζήτηση της πρότασης για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει πιθανή απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για την εμπλοκή του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου στην προμήθεια αρμάτων Leopard, ελικοπτέρων Apache και NH90 και άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων.


Η πρόταση κατατέθηκε από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με πρώτη την υπογραφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εισηγητής είναι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ενώ από τους ΑΝΕΛ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά, ο κ. Παπαχριστόπουλος ανέφερε λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία, ότι αρχικά η πρόταση αφορά τις έξι δικογραφίες που επεστράφησαν στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη, καθώς αφορούν τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και προμήθειες που αποτελούν μεγάλο μέρος του τότε Ενιαίου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης (ΕΜΠΑΕ), αλλά «δεν θα μείνουν μόνο εκεί».

Ανέφερε σχετικά ότι υπάρχει επίσης η υπόθεση του 1,3 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της συζύγου του πρώην υπουργού που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, ενώ θύμισε ότι ο κ.Παπαντωνίου έχει επίσης καταδικαστεί για παράνομο πόθεν έσχες του 2009, «είναι πράγματα που συνδέονται», όπως υπογράμμισε.

Σημείωσε επίσης ότι η προανακριτική επιτροπή έχει μεγάλες αρμοδιότητες, όντας «ένα βαθμό πάνω από την εξεταστική» και μπορεί να ζητήσει ποινικές διώξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger