Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Περιμένοντας δύο χρόνια αποζημιώσεις

Τελειωμό δεν έχει ο Γολγοθάς των 120 πληγέντων επαγγελματιών της Σκοπέλου, οι οποίοι περιμένουν ακόμη, δύο σχεδόν χρόνια το «πράσινο φως» για τις αποζημιώσεις, προκειμένου να κλείσουν οι οικονομικές πληγές που άνοιξαν μετά τη θεομηνία του 2015.
Την αγωνία των πληγέντων επαγγελματιών της Σκοπέλου συμμερίζεται απόλυτα ο δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βασιλούδης, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των αποζημιώσεων.
Στην παραπάνω συνάντηση θα παραστούν εκπρόσωποι του Συλλόγου των πληγέντων επαγγελματιών της Σκοπέλου, οι οποίοι περιμένουν εναγωνίως, δύο χρόνια μετά, να δοθεί το «πράσινο φως» για τις πολυπόθητες  αποζημιώσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ οι πληγέντες επαγγελματίες, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον σκόπελο της γραφειοκρατίας.
Τα συναισθήματα είναι αντικρουόμενα και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από την απογοήτευση για τις υποσχέσεις που δεν έχουν λάβει σάρκα και οστά, μέχρι την ελπίδα ότι οι προφορικές δεσμεύσεις θα γίνουν τελικά πράξη.
Οι επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι έχουν κάνει γνωστό σε όλους τους τόνους το πρόβλημά τους, επισημαίνουν ότι η λύση θα δοθεί μόλις υπογραφεί η απόφαση από τα τρία συναρμόδια υπουργεία, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υποδομών και ξεπεραστούν οι «σκόπελοι» της γραφειοκρατίας.
Σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε ωστόσο  ο πρόεδρος του Συλλόγου των πληγέντων επαγγελματιών της Σκοπέλου, Γιώργος Σκλάβος, έχει ήδη υπογραφεί η απόφαση από το Υπουργείο Οικονομικών, παράλληλα προωθήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και έπεται η επικύρωση από το Υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να λάβει ΦΕΚ και να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Στο μεταξύ, οι επαγγελματίες που είδαν την περιουσίες τους να καταστρέφονται από το ορμητικό τσουνάμι του Σεπτεμβρίου του 2015, ευελπιστούν ότι τα βάσανά τους θα τελειώσουν σύντομα, πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν. «Τα μέλη μας είτε με δανεικά είτε με τις αποταμιεύσεις τους, κατάφεραν να ξεκινήσουν και πάλι τις επιχειρήσεις τους. Υπάρχουν όμως και επαγγελματίες που περιμένουν τις αποζημιώσεις για να ορθοποδήσουν και πάλι» υπογραμμίζει ο κ. Σκλάβος.
Οι υποχρεώσεις είναι πολλές και οι δυνατότητες να καλυφθούν περιορισμένες, ενώ όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των πληγέντων, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, με την ελπίδα ότι μέχρι τις 28 Απριλίου, ημερομηνία παράτασης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα δοθεί η λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει πολλούς επαγγελματίες του νησιού δύο σχεδόν χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger