Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν δείτε αυτό το κόκκινο σημάδι πάνω σας που μοιάζει με ελιά, τρέξτε αμέσως στον γιατρό!

simadi

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο το να έχετε στο δέρμα σας τουλάχιστον ένα κόκκινο σημάδι.
Τα σημάδια αυτά είναι μικρά και έχουν ένα βαθυκόκκινο χρώμα, ενώ μερικές φορές είναι και ανάγλυφα κι εμφανίζονται κυρίως στο λαιμό, το στήθος και την πλάτη. Όμως τι τα προκαλεί; Θα πρέπει να τα προσέχουμε; Είναι επικίνδυνα; Θα σας εξηγήσουμε παρακάτω προκειμένου να εφησυχαστείτε.

Τα μικρά, κατακόκκινα σημάδια που έχουν ένα πολύ λαμπερό, κόκκινο χρώμα τείνουν να σας φοβίζουν όταν εμφανίζονται ξαφνικά στο δέρμα σας. Δεν πονάνε, ωστόσο φαίνονται άσχημα και όλοι θέλουμε να μάθουμε για ποιον λόγο εμφανίζονται ξαφνικά. Είναι εξαιτίας της διατροφής σας; Συνδέονται με κάποια ασθένεια; Θα ξεκινήσουμε λέγοντας ότι δεν είναι σοβαρά, αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει να τα ελέγχετε. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα μιλήσουμε γι» αυτό με λεπτομέρειες. Τι προκαλεί τα κόκκινα σημάδια;Για κάποιους ανθρώπους, ένα σημάδι εκ γενετής είναι μια ελκυστική πινελιά στο δέρμα τους. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές παρουσιάζονται κάποιες αλλαγές στα χαρακτηριστικά των σημαδιών αυτών που πρέπει να ελέγχονται. Η επιστημονική ονομασία των κόκκινων σημαδιών είναι “κερασοειδή αιμαγγειώματα» (“cherry angioma»). Εμφανίζονται κυρίως σε άτομα με πολύ λευκό δέρμα ή σε μεσήλικες.
Όπως αναφέρθηκε πριν, δεν τείνουν να είναι επικίνδυνα, αλλά αν εμφανιστεί ξαφνικά ένας μεγάλος αριθμός από αυτά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό γιατί σίγουρα βιώνετε μια μεγάλη αλλαγή στο σώμα σας. Οι ειδικοί συνδέουν τέτοιου είδους αλλαγές με προβλήματα στο ήπαρ.
Είναι ακόμη πιθανό να προκληθούν από την κακή διατροφή ενός ατόμου, με τη συσσώρευση πολλών τοξίνων στο έντερο ή στο συκώτι.
Η προέλευσή τους οφείλεται στην ανώμαλη ανάπτυξη των μικρών αιμοφόρων αγγείων.
Η διάστασή τους είναι μεταξύ 1 και 4 χιλιοστών. Είναι πιθανό να έχουν εμφανιστεί αυτές οι κόκκινες ελιές σε σημεία όπως στις μασχάλες, στις φτέρνες, στα γεννητικά όργανα, στο στήθος, στην πλάτη, στα πόδια, στα χέρια…
Κόκκινα σημάδια σαν αυτά στο πρόσωπό σας, στα χέρια σας, καθώς και σε άλλα εκτεθειμένα σημεία του σώματός σας μπορεί να οφείλονται στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.
Παρατηρείστε τις άκρες και την υφή τους. Αν οι άκρες είναι ακανόνιστες, η υφή τραχιά και το μέγεθός τους είναι πάνω από 6 χιλιοστά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας.
Δώστε προσοχή και στα παιδιά. Παιδιά με πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα μπορεί επίσης να φέρουν τέτοιου είδους κόκκινα σημάδια. Θα πρέπει να τα παρακολουθείτε συχνά προκειμένου να τα έχετε υπό έλεγχο.
Συχνά είναι κληρονομικά.
Μπορεί, επίσης, να εμφανιστούν εξαιτίας μικρών ορμονικών διαταραχών στις γυναίκες.
Ακόμη, είναι πιθανό να εμφανιστούν και λόγω ηλικίας.
Διάγνωση Με το που παρατηρήσετε ένα κόκκινο σημάδι σαν κι αυτά στο δέρμα σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφύγετε είναι να πανικοβληθείτε, καθώς δεν είναι τόσο σοβαρά και δεν τείνουν να χρειάζονται κάποιου είδους θεραπεία. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις εξής οδηγίες:
Να δείτε ένα γιατρό εάν εμφανιστούν πολλά στον θώρακά σας. Ένα ή δύο δεν είναι σημαντικά, αλλά οτιδήποτε πάνω από αυτόν τον αριθμό και ιδιαίτερα αν εμφανίστηκαν ξαφνικά, είναι δείγμα ενός προβλήματος υγείας.
Ελέγξτε κατά πόσο το σχήμα των ελιών είναι συμμετρικό ή ασύμμετρο. Αν παρατηρήσετε ότι είναι ασύμμετρο, δείτε έναν γιατρό.
Κοιτάξτε το χρώμα τους. Αν παραμείνει κόκκινο τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο αν γίνεται όλο και πιο σκούρο, τότε θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας.
Θεραπεία και Πρόληψη
Σύμφωνα με τους ειδικούς, προκειμένου να σταματήσει η εμφάνιση των κόκκινων αυτών σημαδιών και να μειωθεί η επίδρασή τους, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το έντερό σας και να βοηθήσετε το ήπαρ σας να γίνει ισχυρότερο.
Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα.
Να τρώτε άφθονα φρέσκα λαχανικά και να πίνετε πολλούς χυμούς. Είναι πολύ ωφέλιμο να τρώτε καρότα, αγκινάρες και σέλινο.
Το φύκι σπιρουλίνα, για παράδειγμα, είναι ιδανικό για την απορρόφηση των τοξίνων που βρίσκονται στο έντερο.
Βάλετε στη διατροφή σας το αβοκάντο, όπως και το ελαιόλαδο.
Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι χυμό λεμονιού.
Να πίνετε τουλάχιστον δύο ποτήρια χυμό την ημέρα (με κράνμπερι, ανανά ή ρόδι).
Αποφύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αντικαταστήστε τα με φυτικό γάλα.
Να πίνετε εκχύλισμα ταραξάκο μια φορά τη μέρα. Είναι πολύ αποτοξινωτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger