Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Η καύση κλαδιών «έβαλε» φωτιά σε δάσος της Σκοπέλου

φωτο αρχειου

Σύλληψη ηλικιωμένου για εμπρησμό από αμέλεια εν μέσω πυρόσβεσης - Στάχτη έγινε δασική έκταση τεσσάρων στρεμμάτων
 
Εβαλε φωτιά για να κάψει κλαδιά από ελιές, αλλά δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα, με αποτέλεσμα μετά τις εργασίες να εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά και, καθώς απομακρυνόταν από την περιοχή, να δει στον ουρανό να σχηματίζονται πυκνά σύννεφα καπνού.

Συναγερμός χθες γύρω στις 3 το μεσημέρι στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου, για φωτιά που εκδηλώθηκε σε δάσος στην περιοχή  «Ποτάμι» στον Άγιο Ιωάννη Σκληρό, μεταξύ  Σκοπέλου και Πανόρμου. 78χρονος ενημέρωσε για μεγάλη φωτιά δίπλα από τον αγρό του. Ο ηλικιωμένος καλούσε σε βοήθεια. Στον τόπο έσπευσαν δεκαοχτώ πυροσβέστες με συνολικά έξι υδροφόρα οχήματα μαζί με του δήμου.
Πουρνάρια, ψηλοί θάμνοι, κουμαριές παραδίδονταν στις φλόγες σε δάσος με πολύ πυκνή βλάστηση.  Οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη με τις πύρινες φλόγες, αλλά μετά και από ενημέρωση από την Εισαγγελία προχώρησαν στη σύλληψη του ηλικιωμένου για εμπρησμό από αμέλεια.
 Μέχρι και τις 6 το απόγευμα οι δυνάμεις πυρόσβεσης έκαναν ασταμάτητα ρίψεις νερού, όμως το έργο της κατάσβεσης διεξαγόταν με μεγάλη δυσκολία λόγω της γεωγραφίας του εδάφους. Τελικά, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο γύρω στις 7 το απόγευμα.
Ευτυχώς, η πυρκαγιά δεν πλησίασε στα δύο σπίτια αγροτών κοντά στην περιοχή, ενώ  οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν το μεσημέρι υποχώρησαν διευκολύνοντας το έργο των πυροσβεστών.
 Σε έκταση τριών – τεσσάρων στρεμμάτων φτιάχτηκε ζώνη, ώστε να διαχωρίζεται η καμένη από τη μη καμένη έκταση, και η φωτιά αν αναζωπυρωνόταν να ήταν δύσκολο να επεκταθεί. Η πυρόσβεση συνεχιζόταν έως τις 9 το βράδυ, οπότε από την περιοχή αποχώρησαν  δώδεκα πυροσβέστες.
Δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από έξι άνδρες, παρέμειναν στον τόπο για λόγους πρόληψης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Στο μεταξύ, με εντολή της Εισαγγελίας Βόλου ο ηλικιωμένος κρατήθηκε το βράδυ και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger