Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Προσφορά 300 δενδρυλλίων

Συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση αλληλεγγύης προς τη Λίμνη και τους κατοίκους της, αποτέλεσε η προσφορά 300 δενδρυλλίων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος». Τα δενδρύλλια προσφέρθηκαν για την αναδάσωση δασικής έκτασης που επλήγη μετά την καταστροφική πυρκαγιά που σημειώθηκε στην περιοχή της Λίμνης το καλοκαίρι του 2016, με σκοπό τη σύσφιξη των δεσμών των δύο πόλεων, οι σχέσεις των οποίων είναι μακρόχρονες και έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη νεώτερη ιστορία τους.

Ο Σύλλογος της Σκιάθου συνεργάστηκε με το Δασαρχείο Λίμνης, το οποίο υπέδειξε την επιλογή των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν στην περιοχή, η οποία είχε πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά. Με πρωτοβουλία του Δασαρχείου Λίμνης Ευβοίας, και σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της περιοχής, έγινε δεντροφύτευση 600 δενδρυλλίων και σπορά στην ανατολική πλευρά της κωμόπολης, όπου το δημόσιο δάσος έχει καταστραφεί από τη μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου, όταν περισσότερα από 30.000 στρέμματα πευκοδάσους κάηκαν, ενώ το πύρινο μέτωπο πλησίασε επικίνδυνα την Λίμνη.
Τα 300 δενδρύλλια κουτσουπιάς, εξασφάλισε ο Σύλλογος από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, αναλαμβάνοντας και τη μεταφορά τους από την Αττική στη Λίμνη.
Ο σύλλογος διατυπώνει θερμές ευχαριστίες στον Σπύρο Ζίγκηρη Δασάρχη Λίμνης Ευβοίας και τη Στέλλα Σεραφείμ, υπεύθυνη Τμήματος Φυτωρίου της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής, για την ανταπόκριση και την αποτελεσματική συνεργασία.
Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις των δύο περιοχών μετρούν περισσότερα από 220 χρόνια, όταν στα τέλη του 18ου αιώνα πρόσφυγες, οι οποίοι έφυγαν κατά κύματα από τη Λίμνη, κατέφυγαν στη Σκιάθο, ιδρύοντας εκεί τη δική τους «Λιμνιώτικη» συνοικία, που μέχρι και σήμερα ονομάζεται «τα Λιμνιά» και έχτισαν το Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου (Παναγιά Λιμνιά), όπου φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας, την οποία μετέφεραν στη Σκιάθο πρόσφυγες από τη Λίμνη Ευβοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger