Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η Lidl αναζητά χώρο για να στεγάσει super market στην περιοχή της Σκοπέλου?



Η γνωστή αλυσίδα τροφίμων lidl έχει ξεκινήσει συζητήσεις και αναζητά  ακίνητο, αυτή τη φορά στην περιοχή της Σκοπέλου προκειμένου να  στεγάσει   super market.
Οι πληροφορίες, που προέρχονται από αξιόπιστη πηγή, κάνουν λόγο για αναζήτηση ακινήτου που θα στεγάσει ένα κατάστημα σαφώς μικρότερο από τα ήδη υφιστάμενα, το οποίο όμως θα λειτουργεί με ακριβώς τα ίδια εμπορεύματα και την ίδια φιλοσοφία.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποια ακίνητα έχουν προταθεί στη συγκεκριμένη εταιρεία. Εκείνο που γενικά ισχύει είναι ότι οι επενδυτές αποφεύγουν την αγορά μεγάλων οικοπέδων  Βέβαια, στην Σκόπελο  υπάρχουν αρκετά κτήρια που ήδη είναι άδεια και θα μπορούσαν να στεγάσουν ένα super market μεγάλου μεγέθους.
Το όλο θέμα παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον. Τους τελευταίους μήνες εξελίσσεται σκληρή μάχη στον κλάδο της εμπορίας τροφίμων, τόσο στη λιανική, όσο και στη χονδρική. Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι μεγάλες εταιρείες τροφίμων που είτε έχουν δημιουργήσει καταστήματα στο νησί, είτε λειτουργούν με εμπορικούς αντιπροσώπους (οι οποίοι κλείνουν συμφωνίες με ξενοδόχους και εστιάτορες). Από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι Σκοπελίτες  χονδρέμποροι και λιανέμποροι τροφίμων, οι οποίοι επί δεκαετίες υποστήριζαν την τοπική οικονομία και τα τοπικά μικροκαταστήματα.
Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για την πορεία του τοπικού εμπορίου λιανικής και χονδρικής τροφίμων. Εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα, δημιουργούν υποδομές και ενισχύουν τη θέση τους στηριζόμενοι στο σκεπτικό «εκείνος που μπορεί και εξυπηρετεί αμέσως τις ανάγκες των μεγάλων πελατών (ξενοδόχοι, εστιάτορες) είναι τελικά εκείνος που κερδίζει στη μάχη του ανταγωνισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger