Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ Μανόλο κλείσε την «πληγή»!


Μανόλο κλείσε την «πληγή»!
Η ΑΕΚ με την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στο «τιμόνι» της ομάδας προσπαθεί να κλείσει τις «πληγές» της και να σβήσει τα λάθη του πρώτου εξαμήνου.
Η Ένωση βρίσκει σιγά σιγά την ταυτότητα της και έχει βελτιώσει κατακόρυφα την εικόνα της, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης.
Με τις βελτιωτικές κινήσεις που έγιναν τον Ιανουάριο, τόσο με τον Χιμένεθ, όσο και με τις μεταγραφικές κινήσεις, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ παραδέχθηκαν τα λάθη τους και πρώτος από όλους ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε ομιλία του στα Σπάτα.

Οι «κιτρινόμαυροι» «τρέχουν» να προλάβουν τα πλέι οφ και σίγουρα βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Ο Μανόλο κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να ανεβάσει τη ψυχολογία των παικτών και να απελευθερώσει το παιχνίδι της ομάδας, συνδυάζοντας το θέαμα με την ουσία. Ωστόσο, το πιο σημαντικό αποτελεί το γεγονός, πως η ΑΕΚ μαθαίνει να μην χάνει.
Παράλληλα, μεγάλη επιτυχία πρωτίστως του προπονητή και έπειτα των παικτών, είναι πως κατάφεραν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να «ζεστάνουν» ξανά τους φίλους της ομάδας, με αποτέλεσμα να ετοιμάζονται να βρεθούν περίπου 50.000 θεατές στο πρώτο ντέρμπι της Ένωσης την Κυριακή (19/02) στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό.
Η ΑΕΚ με τις άνετες νίκες επί της Τρίπολης, Λεβαδειακού και Βέροιας δείχνει πως «παίρνει» πίσω τη δύναμη της έδρας της.
Με την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία, η Ένωση κατάφερε να κάνει έδρα το Ολυμπιακό Στάδιο, πετυχαίνοντας το απόλυτο των νικών στα ντέρμπι και κλείνοντας το 2016 δίχως ήττα!
Και ταυτόχρονα με την κατάκτηση του Κυπέλλου απέδειξε πως επέστρεψε 100%.
Ωστόσο, η ΑΕΚ πρέπει να δουλέψει πολύ για να κερδίσει τη δύναμή της και στους αγώνες εκτός ΟΑΚΑ, καθώς αποτελούν μία μεγάλη «πληγή».
Δίχως αμφιβολία, ο Χιμένεθ πρέπει να βρει τρόπο να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Δευτέρας (13/02) με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο.
Τα νούμερα είναι άκρως απογοητευτικά και φανερώνουν απόλυτα το μέγεθος του προβλήματος, με την ΑΕΚ να μετράει μόλις έξι νίκες σε 27 αγώνες πρωταθλήματος (συμπεριλαμβανομένου και τα πλέι οφ) και ολόκληρο το 2016 πανηγύρισε μόλις τέσσερις!
Ταυτόχρονα, η Ένωση συμπληρώνει σχεδόν τέσσερις μήνες από το τελευταίο «διπλό» (2-1 την ΑΕΛ), με δύο γκολ του Πλατέλλα και προπονητή τον Κετσπάγια, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει!
Αυτό είναι το πιο δύσκολο έργο τη δεδομένη στιγμή για τον Ισπανό τεχνικό, διότι δεν έχει να κάνει με την ικανότητα, αλλά με την ψυχολογία των παικτών του και της ομάδας.
Αν δεν αλλάξει το πολύ αρνητικό στατιστικό στα εκτός έδρας παιχνίδια, υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθεί η ταυτότητα της ΑΕΚ, με σοβαρές συνέπειες στο μέλλον!

Επιμέλεια: Δημήτρης Σεραφειμίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger