Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Σε Θ. Λιακουνάκο, Θέμο Αναστασιάδη κ.α διέγραψαν πρόστιμα 100 εκατ. ευρώ!


Δεν γνωρίζουμε πόσο αξιόπιστα είναι τα στοιχεία της έρευνας της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2016, που δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα, σύμφωνα, με τα οποία στα τελευταία δυο χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Ελλάδα κατρακύλησε έντεκα θέσεις στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας και σήμερα μαζί με την Βουλγαρία αποτελούν τις πιο διεφθαρμένες χώρες στην Ευρώπη.

Στον σχετικό κατάλογο η Ελλάδα βρίσκεται στην 69η θέση επί συνόλου 168 χωρών με το ύψος της διαφθοράς να υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάνει τα 20 δις ευρώ τον χρόνο στην Ελλάδα.
Και φυσικά αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας –όπως το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας  “Documento”- δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου.
Από το συγκεκριμένο, λοιπόν, κείμενο μαθαίνουμε ότι Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών –αλήθεια γιατί δεν μας λέει ποια άτομα την αποτελούσαν;- κατά την περίοδο 2012-2013 έσβηνε μονοκοντυλιά πρόστιμα εκατομμυρίων για φορολογικές παραβάσεις μεγάλων επιχειρήσεων και μεγαλόσχημων.   

Για δεκαοκτώ μόνο περιπτώσεις, τα χρέη που φαίνεται πως μειώθηκαν ή διαγράφηκαν προς όφελος μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, εταιρειών ηλεκτρικών ειδών, της ΑΧΟΝ του Θωμά Λιακουνάκου (ο οποίος αντιμετωπίζει κακουργήματα και αποφυλακίστηκε πρόσφατα με βραχιολάκι), του εκδότη Θέμου  Αναστασιάδη, αλλά και του Σωτήρη Εμμανουήλ που εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο των υποβρυχίων προσεγγίζουν συνολικά τα εκατό εκατομμύρια ευρώ, αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Η σχετική είδηση μας λέει ότι έχει σχηματιστεί μια δικογραφία που την «διερευνά» κάποια εισαγγελέας  αλλά το αποτέλεσμα αυτής της «έρευνας» μπορεί βάσιμα να το προδικάσουμε από τώρα. Εχουμε σχετική εμπειρία από το παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger