Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Η αντιπεριφερειάρχηςκ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ευχαριστεί όλους όσοι εργάστηκαν για τον αποχιονισμό

Η αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη με ανακοίνωσή της ευχαριστεί όλους όσοι εργάστηκαν για τον αποχιονισμό και τονίζει ότι εργάστηκαν όλοι μεθοδικά:



Σε κάθε πεδίο της κοινωνίας μας, κανένα αποτέλεσμα δεν είναι εφικτό αν δεν υπάρχει μεθοδικά δομημένη και ορθά οργανωμένη δράση της ομάδας. Στα πρωτόγνωρα για την περιοχή μας καιρικά φαινόμενα που εξελίσσονταν επί τρεις ημέρες με ιδιαίτερα σφοδρή ένταση και που είχαν συνέπεια το ύψος χιονιού να ξεπερνά σε πολλά σημεία το 1 μέτρο, η απάντηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν άμεση κι αποτελεσματική έτσι ώστε το επαρχιακό δίκτυο της Μαγνησίας, που εκτείνεται στο διόλου αμελητέο μήκος των 1200 χλμ., να παραμένει προσβάσιμο, δεδομένης της σφοδρής έντασης της χιονόπτωσης, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να επιχειρούν διαρκώς ακόμη με πρώτη προτεραιότητα το κεντρικό οδικό δίκτυο αλλά και έως τα πιο απομακρυσμένα χωριά του Νομού μας και σε εκείνα όπου διαβιούν ελάχιστοι κάτοικοι.

Τα μηχανήματα όμως τα λειτουργούν άνθρωποι, οι οποίοι δίχως παύση ορμούν με ζέση και ζήλο να φέρουν εις πέρας το έργο τους υπό δυσμενείς, σχεδόν ακραίες, καιρικές συνθήκες. Το ίδιο κι όσοι σχεδιάζουν, οργανώνουν και συντονίζουν το επιχειρησιακό έργο του αποχιονισμού.
Θα ήταν λοιπόν παράλειψη να μην ευχαριστήσει κανείς όλους αυτούς τους ανθρώπους, που υπερβάλλοντας εαυτό, μερίμνησαν για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα του οδικού δικτύου, την καταγραφή αιτημάτων πολιτών και την επίλυση των προβλημάτων τους.  
Ευχαριστώ λοιπόν από καρδιάς τους υπαλλήλους της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, τον Διευθυντή αυτής, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων, τους Επιβλέποντες, τους χειριστές μηχανημάτων και το τεχνικό προσωπικό, τους οδηγούς, τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων. Εγκάρδιο ευχαριστώ οφείλω όμως και σε όσους με αυτοθυσία συνέβαλαν στο έργο μας, όπως είναι ο καπετάνιος του πλοίου «Πρωτεύς», οι Τεχνικοί υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ, τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας συμπεριλαμβανομένης της Τροχαίας, καθώς και Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων των Δήμων του Νομού μας που συνεργάστηκαν για την επιτυχή αντιμετώπιση του πρωτοφανούς αυτού καιρικού φαινομένου.
Η αποτελεσματικότητα επέρχεται μέσα από τη σύνθεση δυνάμεων, την σύμπραξη των δομών και τη συνεργασία των ανθρώπων που είναι αυτοί οι οποίοι στην ουσία κατευθύνουν τις πρώτες και στελεχώνουν τις δεύτερες. Αυτή η συνέργεια αποτελεί και τον πυρήνα της φιλοσοφίας μας με την οποία πορευόμαστε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger