Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Διακομιδή 48χρονου από την Αλόννησο στο Βόλο


Επιχείρηση για τη διακομιδή ενός 48χρονου αλλοδαπού ασθενούς, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, στήθηκε με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και τη συνδρομή των Λιμεναρχείων Βόλου και Αλοννήσου.
Η διακομιδή έγινε σήμερα Τετάρτη τα ξημερώματα από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001.

Αγώνας δρόμου για παιδιά 6 ως 8 ετών στη Σκόπελο

paidia-treximo
Ο Δήμος Σκοπέλου, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του διάθλου που διεξήχθη με μεγάλη συμμετοχή την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου 2016), διευρύνει χρονικά αλλά και σε μικρότερα ηλικιακά όρια τις δράσεις, στοχεύοντας πάντα στην ευαισθητοποίηση όλων των παιδιών στην επιλογή εναλλακτικών – βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και ταυτόχρονα την προώθηση της άθλησης των νέων.

Εορτή της Αγίας Χαριτίνης

Εορτή της Αγίας Χαριτίνης
Η Αγία Χαριτίνη άθλησε επί Διοκλητιανού (284 - 305 μ.Χ.). Υπήρξε δούλη του συγκλητικού Κλαυδιανού (ή Κλαύδιου). Το 304 μ.Χ. κάποιοι την κατήγγειλαν στο Δομετιανό ως Χριστιανή κι εκείνος την κάλεσε σε ανάκριση παρουσία και του κυρίου της.
Όταν η Αγία ομολόγησε μετά παρρησίας την πίστη της στον Χριστό, υπεβλήθη σε φρικωδέστατα μαρτύρια. Της ξύρισαν το κεφάλι αλλά δια θαύματος, αμέσως το κεφάλι της ξαναγέμισε μαλλιά.
Έπειτα βάζουν το κεφάλι της σε κάρβουνα αναμμένα και χύνουν από πάνω ξύδι. Κατόπιν καίνε τα πλευρά της με αναμμένες λαμπάδες, και με μια πέτρα στο λαιμό τη ρίχνουν στη θάλασσα. Αλλά και πάλι ο Θεός την έσωσε. Τότε διατάχθηκε να πάει σε πορνείο. Η Χαριτίνη, όμως, προσευχήθηκε, και η αγνή ψυχή της παραδόθηκε πλέον στο ζωοδότη Θεό.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου