Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτό είναι το σνακ από αποξηραμένο ψάρι που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ - ΦΩΤΟ

Αυτό είναι το σνακ από αποξηραμένο ψάρι που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ - ΦΩΤΟ
Στην ανάκληση προϊόντος σνακ από αλατισμένο και αποξηραμένο ψάρι από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση σνακ από αποξηραμένο και αλατισμένο ψάρι (σκαρμός - Saurida undosquamis), που παρήχθη στην Ταϊλάνδη και το οποίο περιέχει βιοτοξίνη (ισταμίνη) σε ποσότητα που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Τηλεοπτικά γυρίσματα ρωσικής εκπομπής μεγάλης θεαματικότητας στις Σποράδες

Τηλεοπτικά γυρίσματα πραγματοποιεί σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο τηλεοπτικό συνεργείο της Ρωσίας, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στο πλαίσιο του στρατηγικού επικοινωνιακoύ σχεδιασμού της Αν. Υπουργού  Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ Έλενας Κουντουρά, με στόχο την ανάδειξη  δημοφιλών αλλά και λιγότερο γνωστών  ελληνικών  προορισμών στο εξωτερικό καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Διαμαρτυρία του Κυνηγετικού Συλλόγου Σκοπέλου για το κυνήγι στα Γιούρα

thumbnail_img_9900
Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Σκοπέλου, αφού, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν από τον Δασάρχη Σκοπέλου, δεν θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το κυνήγι αγριοκάτσικου στο ερημόνησο Γιούρα, λόγω έλλειψης προσωπικού στο Δασαρχείο Σκοπέλου.

Ζητούμε την παραμονή του υποθηκοφυλακείου στη Σκόπελο

Βασικό αίτημα αποτελεί για τους Σκοπελίτες η διατήρηση του υποθηκοφυλακείου
Το κοινό αίτημα της διατήρησης του υποθηκοφυλακείου Σκοπέλου, το οποίο διατυπώνεται από το σύνολο των κατοίκων του νησιού αλλά και της γειτονικής Αλοννήσου, μετέφερε πρόσφατα σε υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης.
Στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργο Σαρλή, ο κ. Βασιλούδης επεσήμανε την αναγκαιότητα διατήρησης του υποθηκοφυλακείου Σκοπέλου, σε ένα νησί το οποίο συγκαταλέγεται στις περιοχές της Ελλάδας όπου δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής το κτηματολόγιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM» ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, ΟΑΣΘ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣΣυνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά παραχώρησε η Υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Αναφερόμενη στο Υπερταμείο ξεκαθάρισε ότι η ένταξη συγκεκριμένων ΔΕΚΟ σε αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ιδιωτικοποίηση ή «ξεπούλημα», όπως μερικοί υποστηρίζουν και όπως ήταν η πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ξεκαθάρισε ότι στόχος του Υπερταμείου είναι η εξυγίανση των προβληματικών δημοσίων εταιριών και η αξιοποίησή τους. Πρόκειται για έναν εξορθολογισμό ορισμένων ΔΕΚΟ, ο οποίος εξασφαλίζει ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον.

Τόνισε δε επ’ αυτού, ότι αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για την τελική μορφή του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, στο οποίο περιέχεται και η εν λόγω ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, ενώ εμφανίστηκε σίγουρη ότι θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος του ελληνικού λαού.

Ακόμη, η Υφυπουργός ερωτηθείσα για το θέμα του ΟΑΣΘ, διευκρίνισε ότι από την πλευρά του ΥΠΟΜΕΔΙ, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, κάτι που αποτελεί και την προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Δελτίο Τύπου της βουλευτού Μαγνησίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κ.Παπανάτσιου/συνάντηση με Γ.Γ. Υπ.Δικαιοσύνης-Υποθηκοφυλακεία
Συνάντηση της Βουλευτού  Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Παπανάτσιου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γ.Σάρλη σχετικά με τη λειτουργία των υποθηκοφυλακείων

Σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γ.Σάρλη παρευρέθηκε η Βουλευτής του Νομού Μαγνησίας κ. Κ. Παπανάτσιου για να ενημερωθεί για την εξέλιξη του θέματος των υποθηκοφυλακείων.
Ο νέος νόμος θέλει να αποκαταστήσει τη διαφάνεια στη λειτουργία των υποθηκοφυλακείων παράλληλα με την ηλεκτρονική διασύνδεση και με τον στόχο ολοκλήρωσης του Εθνικού Κτηματολογίου. Ενδεικτικό είναι  το γεγονός ότι, οι περίπου 800 εργαζόμενοι (συχνά απλήρωτοι και με αναγκαστικές άδειες) στα άμισθα Υ/Φ μέσω ομόφωνου ψηφίσματος του Πανελληνίου Συνδέσμου Υπαλλήλων Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων στηρίζουν ΟΜΟΦΩΝΑ το νομοσχέδιο, καθώς προωθεί και υλοποιεί τη διαφάνεια και τον ουσιαστικό έλεγχο των οικονομικών των Υποθηκοφυλακείων, διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, θεσμοθετώντας έναν ενιαίο τύπο πλέον έμμισθου υποθηκοφυλακείου.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Βέβαια, τα… «όργανα» στα Ασφαλιστικά (κατά τα άλλα ) Ταμεία, έχουν αρχίσει στη ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ εδώ και χρόνια να παίζουν τον ΦΑΛΤΣΟ και ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ρυθμό τους, την εφιαλτική τους «μουσική» για ΟΛΟΥΣ τους «ασφαλισμένους», είτε αυτοί είναι Συνταξιούχοι, είτε όχι.
Οι… «ασφαλισμένοι» ΠΛΗΡΩΝΑΝ και ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τις εισφορές τους στα ταμεία, για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και για να μπορούν να πάρουν κάποια στιγμή σύνταξη (κάτι που για τις επόμενες γενιές τελικά δεν θα υπάρχει), πλήρωναν, πληρώνουν και τελικά;
Έρχεται το «κράτος», κόβει ελέω «κρίσης» (για την άλλη κρίση, για τα φαγοπότια που γινόταν και γίνονται στα ταμεία κουβέντα δεν λένε) από συντάξεις, κόβει από την υγεία, κόβει, κόβει, και τελειωμό δεν έχει προκειμένου να κλείσει (νομίζουν) τις «μαύρες τρύπες» της οικονομίας.
Ας δούμε μέρες που είναι ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τα ταμεία.

Kάηκε Ψησταριά…

Λυπητερή… 3.000 € για ψησταριά που στήθηκε και λειτούργησε στο παζάρι των Τρικάλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr την προτελευταία μέρα λειτουργίας του κλιμάκιο της εφορίας βεβαίωσε πρόστιμο ύψους 3.000 € σε μια από τις ψησταριές καθώς διαπιστώθηκε πληθώρα παραβάσεων.

Δύο υποθηκοφυλακεία στη Μαγνησία

Με δυνατότητα ίδρυσης Παραρτημάτων και Αρχειοφυλακείων, σύμφωνα με τον Γ.Γ. του Υπ. Δικαιοσύνης
Η Μαγνησία βρίσκεται στις περιοχές που θα λειτουργήσουν δύο υποθηκοφυλακεία (χωρίς να χάνεται η δυνατότητα ίδρυσης Παραρτημάτων και Αρχειοφυλακείων), με τη μία θέση να βρίσκεται στο Βόλο και την άλλη, σε νησί , δήλωσε στη βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γ. Σάρλης.
Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου της βουλευτή, «σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γ.Σάρλη παρευρέθηκε η Βουλευτής του Νομού Μαγνησίας κ. Κ. Παπανάτσιου για να ενημερωθεί για την εξέλιξη του θέματος των υποθηκοφυλακείων.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου θα λειτουργεί Γραφείο Διαβατηρίων

Το σχέδιο για την αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Κανονικά τα δρομολόγια προς Σποράδες παρά την απεργία


Κανονικά έγιναν σήμερα το πρωί τα δρομολόγια του πλοίου προς τα νησιά των Σποράδων και των ταχύπλοων από τα νησιά προς Βόλο, παρά τη 48ωρη απεργία των ναυτεργατών που λήγει στις 6 το πρωί αύριο Σάββατο.

Για περάστε, για περάστε, ξεπουλάμε, αγοράστε Τα σώβρακά τους; Αυτά τα έδωσαν κοψοχρονιά !

Γράφει ο mitsos175.

"Έξι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, οι Κτιριακές Υποδομές, η Αττικό Μετρό, η ΕΛΒΟ και η ΔΕΗ, θα μεταφερθούν για πλήρη ιδιωτικοποίηση στο νέο υπερ-ταμείο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Γερμανούς και τους λοιπούς δανειστές. Αυτό αποκαλύπτεται από το προσχέδιο των διατάξεων για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ που είδε το φως της δημοσιότητας". "Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο είχε αποφασιστεί η μεταφορά στο υπερ-ταμείο των ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ. Στο σχέδιο νόμου εντάσσεται, ως παράρτημα, και κατάλογος με τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ οι οποίες θα μεταβιβαστούν στο υπερταμείο, όταν συσταθεί".... "Η δημιουργία του καταλόγου με όλες τις συμμετοχές του δημοσίου σε επιχειρήσεις προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο. Προβλέπεται, επίσης, πως όλες οι συμμετοχές θα μεταφερθούν στο υπερ-ταμείο με ελάχιστες εξαιρέσεις, που θα

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας Φιλικός αγώνας Olympiakos - Crvena zvezda Telekom Live Streaming

Σκόπελος ενημέρωση από το skopelosnews σχετικά με εργατική διάφορα μεταξύ εργολάβου και σωματίου οικοδομών

 σας ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να αναμειχθούμε υπάρχουν άλλοι για αυτήν την δουλειά ξέρετε αυτόν που αγαπά πολύ την σκοπελο εμείς την μισούμε βρε δεν

Η Σύλληψη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Η Σύλληψη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου
Έτσι προφήτευσε ο προφήτης Ησαΐας για τον Πρόδρομο του Κυρίου, Ιωάννη: «Φωνή βοώντος εν τή ερήμω, ετοιμάσατε τήν οδόν Κυρίου, ευθείας ποιείτε τάς τρίβους αυτού». (Ησαΐας μ', 3).
Δηλαδή, φωνή ανθρώπου, που φωνάζει στην έρημο και λέει: «Ετοιμάστε το δρόμο, απ’ όπου θα έλθει ο Κύριος σε σας. Κάνετε ίσιους και ομαλούς τους δρόμους, από τους οποίους θα περάσει».
Ξεριζώστε, δηλαδή, από τις ψυχές σας τα αγκάθια των αμαρτωλών παθών και ρίξτε μακριά τα λιθάρια του εγωισμού και της πώρωσης και καθαρίστε με μετάνοια το εσωτερικό σας, για να δεχθεί τον Κύριο.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου