Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Διάθεση δωρεάν εισιτηρίων στους οικονομικά αδύναμους Aπό την Hellenic Seaways Α.Ν.Ε. για τη Σκιάθο μόνο τα άλλα νησιά Σκόπελος Αλόννησος είμαστε φραγκατη !!!


ΣΚΙΑΘΟΣ-skiathos-ploio
Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η εταιρεία Hellenic Seaways Α.Ν.Ε., ανταποκρίθηκε στο αίτημα του πολιτιστικού συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, για τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων στους οικονομικά αδύναμους.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος, «έχοντας υπόψη την πολύχρονη εταιρική κοινωνική δράση της Hellenic Seaways Α.Ν.Ε. ο Σύλλογός, όπως κάθε χρόνο, τον περασμένο Δεκέμβριο, απέστειλε αίτημα στην εταιρεία, για την ανανέωση της δωρεάν διάθεσης εισιτηρίων για τη μετακίνηση των επιβατών, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και θα χρειαστεί να μετακινηθούν για λόγους υγείας.

ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

HD:Users:CreamyFalcon:Desktop:92-μεροκάματα του τρόμου:Poster:Images:immigrant city life.jpg
ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Η εργασία απελευθερώνει», έγραφαν οι Ναζί στις εισόδους των στρατοπέδων συγκέντρωσης, απογυμνώνοντας με το δικό τους τρόπο τον καπιταλισμό από το μυστικιστικό του περίβλημα και περιγράφοντας κυνικά την ουσία της εργασίας στο πλαίσιο των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής. Η μισθωτή εργασία όχι μόνο δεν απελευθερώνει, αλλά σκλαβώνει. Και ο σύγχρονος καπιταλισμός φροντίζει να μας το θυμίζει, έστω και χωρίς τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας των Nαζί.
Να είσαι εργάτης, να είσαι άνεργος, οι δυο πόρτες της ίδιας φυλακής. Το αφιέρωμα δανείζεται τον τίτλο του από το κλασικό αριστούργημα του Ανρί-Ζορζ Κλουζό (1953), όπου μια ομάδα απελπισμένων τυχοδιωκτών αναλαμβάνει να μεταφέρει ένα φορτίο νιτρογλυκερίνης μέσα από τη ζούγκλα της Κεντρικής Αμερικής για λογαριασμό μιας πετρελαϊκής εταιρίας. Οι πέντε ταινίες του αφιερώματος εστιάζουν στον ίδιο τρόμο της επιβίωσης, αυτή τη φορά μέσα στις αστικές ζούγκλες του σύγχρονου ευρωπαϊκού καπιταλισμού, αναζητώντας μέσα στο ανελέητο σκοτάδι τους το ίχνος της ανθρωπιάς: ένα φορτίο που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.

Για τον "πατριάρχη" του ρεμπέτικου τραγουδιού Μάρκο Βαμβακάρη, που "έφυγε" σαν σήμερα το 1972

Ο ρεμπέτης Μάρκος Βαμβακάρης, Σκυριανός στην καταγωγή, είχε αναφερθεί πολύ περιγραφικά την κατάσταση που συνάντησαν οι πρόσφυγες: "Έμενε ο κόσμος στα βαγόνια των σιδηροδρόμων. Έμενε εκεί που είχε καμιά αποθήκη εγκαταλειμμένη. Τσαντήρια κάνανε. Καταστροφή, μεγάλη καταστροφή. Να μην ξαναδούν τα μάτια μας τέτοια πράγματα. Το τι τραβήξανε αυτοί οι άνθρωποι δεν λέγεται. Ατιμαστήκανε. Γίνανε χάλια, χάλια, χάλια. Ασε που ήταν ατιμασμένοι από κει με τους Τούρκους που τους καταδιώκανε. Και κατόπιν εδώ που ήρθανε τα ίδια. Προσπαθήσανε, κάνανε χίλια δυό να βρίσκουνε το ψωμί τους, μέχρι να βρουν ένα σπίτι να κάτσουνε. Αν ένας πατέρας είχε πέντε-έξη παιδιά και κορίτσια, άλλα άρπαγε ο ένας από δω, άλλα ο άλλος από κει. Καταστροφή μάνα μου... Και οι ντόπιοι δεν τους έβλεπαν με καλό μάτι. Αλλά τους βρίζανε. Χίλια δύο. Φύγετε από δω ρε! Πηγαίνετε παρά πέρα. Δεν τους κοιτάζανε. Δεν είχαν την αγάπη να πουν για στάσου, συγγενείς μας είναι, Έλληνες πραγματικοί. Να τους αγκαλιάσουμε. Δεν έγινε αυτό το πράμα, ήθελαν να τους κλέψουνε οι κλεφταράδες που ήταν εδώ πέρα. Ν' αρπάξουν ό,τι είχαν. Να τους κλέψουνε, να τους γελάσουνε. Απατεώνες."

Ο Λάκης από την Λάρισα ψήφισε Σύριζα γιατί πίστεψε τον Παππά ότι δεν θα πλήρωνε ΕΝΦΙΑ

Embedded image permalink

Κεκαλυμμένο hot spot στην Αλόννησο και Σκόπελο σχεδιάζει η κυβέρνηση ;

Τα καλά να λέγονται μπράβο λοιπόν στον δήμο Σκοπέλου και στον δήμαρχο Χρήστο βασιλουδη για «Έγκριση δικαιούχων οικονομικής ενίσχυσης για την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας κατοικίας, από την πλημμύρα της 22ας & 23ης Σεπτεμβρίου 2015

Με έντονη την ελληνική παρουσία η φετινή Fruit Logistica, προβληματισμός από τους Έλληνες εξαγωγείς για τον ανταγωνισμό

Με έντονη την ελληνική παρουσία η φετινή Fruit Logistica, προβληματισμός από τους Έλληνες εξαγωγείς για τον ανταγωνισμό Με 70.000 εμπορικούς επισκέπτες από περισσότερες από 130 χώρες, και 2.900 εκθέτες από 84 κράτη του κόσμου η φετινή Fruit Logistica (3-5 Φεβρουαρίου), που έγινε στο Βερολίνο, επιβεβαίωσε την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία μεταξύ των εκθέσεων φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Χαρακτηριστικό της έκθεσης είναι όχι μόνο ο διεθνής της χαρακτήρας, αλλά και το γεγονός ότι η έκθεση συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου. Η λίστα των Ελλήνων εκθετών περιελάμβανε, αγροτικούς συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις φρέσκων φρούτων και λαχανικών, καθώς και εταιρίες εξοπλισμού και συσκευασίας. Η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου έκαναν παρουσίαση με δικά τους περίπτερα. Στην έκθεση παρουσίασαν τα ελληνικά προϊόντα συνολικά 62 περίπτερα από την χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια έχουν σταθεροποιηθεί οι ελληνικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών στη Γερμανία. Γίνεται προσπάθεια να διευρυνθεί η ελληνική παρουσία στα γερμανικά σούπερ μάρκετ. Οι μεγάλοι ανταγωνιστές των ελληνικών φρούτων και λαχανικών στη γερμανική αγορά είναι η Ισπανία, η Ιταλία και η Ολλανδία.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗ ΨΑΧΝΩΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΡΘΕΝΙΟ


Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 η Ανδρώα Κοινοβιακή Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών πανηγύρισε με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τον Άγιο Παρθένιο, επίσκοπο Λαμψάκου τον θαυματουργό, του οποίου τμήμα της Τιμίας Κάρας διαφυλάσσεται από αιώνες στην Ιερά Μονή.
Στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, κατά την παραμονή της εορτής, όπως και ανήμερα της εορτής, της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, κατά τον Εσπερινό.
Τον θείο λόγο, κατά την Θεία Λειτουργία κήρυξε ο Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλος και Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως.

Lamia - AEL Larissa Live Streaming

Την Τετάρτη ο εξ αναβολής αγώνας Διαγόρας-Σκόπελος


Το πρωί της Τετάρτης θα διεξαχθεί ο εξ αναβολής αγώνας Διαγόρας-Σκόπελος που δεν είχε γίνει πριν οκτώ ημέρες. Στο γήπεδο Στεφανοβικείου με ώρα έναρξης στις 11:30. Ο Διαγόρας (πέντε νίκες-μία ήττα εντός) με νίκη μειώνει τη διαφορά από την κορυφή στους πέντε βαθμούς και αυξάνει αυτή από την τρίτη θέση στους έντεκα, ενώ η Σκόπελος θέλει να ρεφάρει τη χθεσινή ήττα στο γήπεδό της (δύο νίκες-μία ισοπαλία-δύο ήττες εκτός έδρας).

Η ΠΕΝΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΙΣ 8/2/2016 – ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΧΙΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ!

ΠΕΝΕΝ                                                                                          8/2/2016
Δελτίο Τύπου
Η Χρυσαυγίτικη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής φορώντας την μάσκα της επιτροπής κατοίκων Πειραιά καλεί σε ρατσιστική σύναξη τους Πειραιώτες της Α΄ και Β΄ περιφέρειας Πειραιά κατά του στρατοπέδου μεταναστών που όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα δημιουργήσει στην περιοχή του Περάματος στο Σχιστό.
Έχουν μάλιστα το θράσος να καλούν εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτικών κομμάτων.

Η Χρυσαυγίτικη εγκληματική οργάνωση επιχειρεί για άλλη μια φορά να χύσει το δηλητήριο του ρατσισμού κατά των προσφύγων και μεταναστών στην γειτονιά που δολοφόνησε τον αντιφασίστα αγωνιστή Παύλο Φύσσα.
Η φασιστική παρασυναγωγή γίνεται αυτή την φορά στο όνομα της υποβάθμισης της περιοχής από την δημιουργία του HOT SPOT που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο Σχιστό.
Πρόκειται για μια θρασύτατη νεοναζιστική – ρατσιστική επιχείρηση-πρόκληση με την οποία οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να κάνουν δημόσια εμφάνιση για να αναπαράγουν το μίσος και την ξενοφοβία και στη κατεύθυνση αυτή να περάσουν στις εργατογειτονιές της περιοχής τις ρατσιστικές απόψεις τους.

Εορτή του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου

Εορτή του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου
Τη μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου τιμά σήμερα, 8 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας.

O Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης καταγόταν από τα Ευχάϊτα της Γαλατίας και κατοικούσε στην Ηράκλεια του Εύξεινου Πόντου.
Στρατιωτικός στο επάγγελμα, διακρίθηκε για την γενναιότητά του και γρήγορα προήχθη στους υψηλότερους βαθμούς της στρατιωτικής ιεραρχίας. Αθλητής γενναιότατος ο Θεόδωρος, ήταν συγχρόνως και υπόδειγμα σεμνότητας όπως αρμόζει σε έναν γνήσιο Χριστιανό.

Όταν το 320 μ.Χ. ο Λικίνιος διέτριβε στη Νικομήδεια, άκουσε περί του Θεοδώρου ότι είναι Χριστιανός και βδελύσσεται τα είδωλα.Αμέσως απέστειλε στην Ηράκλεια ανώτερους αξιωματούχους, για να τον συνοδεύσουν με τιμή στη Νικομήδεια. Αλλά ο Θεόδωρος διεμήνυσε διά των ιδίων απεσταλμένων στον Λικίνιο, ότι για πολλούς λόγους η παρουσία του στην Ηράκλεια ήταν συμφέρουσα και τον προέτρεπε να μεταβεί εκεί.

ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΛΌΝΝΗΣΟ

Επρόκειτο για μια αμυχή Συνελήφθη ο οπαδός που «μαχαιρώθηκε» στο Περιστέρι


Συνελήφθη ο οπαδός που «μαχαιρώθηκε» στο Περιστέρι


Ο ένας από τους τέσσερις οπαδούς που έχουν συλληφθεί στο Περιστέρι είναι αυτός που υποστήριξε ότι δέχθηκε μαχαιριά στον ώμο.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα από την στιγμή που κυκλοφόρησε ότι υπάρχει τραυματίας και αυτά που έμαθε από την αστυνομία είναι... λίγο διαφορετικά.

Συγκεκριμένα, ο οπαδός του Ατρόμητου που υποστήριξε ότι δέχθηκε μαχαιριά έχει συλληφθεί και το «τραύμα» του αντιμετωπίστηκε με ιώδιο, με την αστυνομία να κάνει λόγο για μια αμυχή που κανείς δεν γνωρίζει πώς προήλθε...

Ήττα για Σκόπελο, 1-0 από τον Αχιλλέα

Η Σκόπελος γνώρισε εντός έδρας ήττα Σκόπελος με 1-0 από τον Αχιλλέα Αχιλλείου. Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 12 ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Α΄ ΕΠΣΘ. Το μοναδικό τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Σπανός με πλασέ στις καθυστερήσεις του αγώνα.
ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Ζαρίφης, Τάσιος, Σένκο, Αλεξίου, Τριανταφύλλου, Χρυσοφός Στ., Χρυσοφός Π., Γκουμάς (61΄ Βλαχάκης), Χισάι, Συνοδινός, Αλιράι
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ: Σχουλής, Μαλλιαρός, Λάμπος, Γάκας, Τσουκάρας, Τσιοκάρας (39΄ Διαμαντής), Χασιώτης, Τσεκούρας, Χατζηγεωργίου (76΄ Μόσχος), Ζγουλέτας, Σπανός

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου