Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

Έρχεται υπερ-ρύθμιση για χρέη προς εφορία και Ταμεία

http://www.perivolos.gr


Με μία δόση θα μπορεί ο πολίτης να πληρώνει ταυτόχρονα τις οφειλές τόσο προς τα Ταμεία όσο και προς την Εφορία, λαμβάνοντας έτσι  ασφαλιστική αλλά και φορολογική ενημερότητα.
Ο λόγος για την  μεγαλύτερη ρύθμιση του  χρέους των 2.5 εκατ. φυσικών και νομικών προσώπων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, ένα χρέος που έχει φτάσει στα 100 δισ. ευρώ. 
Η    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ Χιονιάς «κυκλώνει» τη Μαγνησία-Χιονίζει αδιάκοπα στο Κεντρικό Πήλιο

ΧΙΟΝΙΑΣ
Το θερμόμετρο στο Βόλο δείχνει 5 βαθμούς και στο κεντρικό Πήλιο χιονίζει αδιάκοπα. Τα εκχιονιστικά έχουν δώσει όλο το βάρος τους στο τμήμα Αλυκόπετρα –Καράβωμα, όπου έχει πέσει αλάτι και μέχρι τώρα δεν το έχει «στρώσει», αλλά υπάρχει πρόγνωση για επιδείνωση και φόβοι για παγετό.

Σε ετοιμότητα η αρχές στην Σκόπελο για τα καιρικά φαινόμενα


Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καιρικών φαινομένων, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τις επόμενες ώρες, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές σε πεδινές περιοχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρούς ανέμους στα πελάγη. Από τη Δευτέρα αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Σποράδες Παραμένουν όμηροι της έλλειψης γιατρών και μηχανημάτων Γολγοθάς για τους νεφροπαθείς των νησιώνΤην παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να ανακουφιστούν οι νεφροπαθείς των Σποράδων που εκτός από την ασθένειά τους έχουν να αντιμετωπίσουν και με τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται να είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν στο Βόλο για να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση ζητά για πολλοστή φορά ο σύλλογος νεφροπαθών «Αγιοι Ανάργυροι».
Η θεραπεία της αιμοκάθαρσης απαιτεί την παρουσία τους στο ειδικό μηχάνημα της αιμοκάθαρσης κάθε δύο ημέρες στο Νοσοκομείο του Βόλου, γεγονός που τους «αναγκάζει» να διαμένουν στο Βόλο κατά τη χειμερινή περίοδο προκειμένου η υγεία τους να μην επιδεινώνεται.
Το διατροφικό επίδομα που παίρνουν κάθε δύο μήνες οι νεφροπαθείς των Σποράδων δεν φτάνει προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους, πόσο μάλλον να μπορούν να ανταπεξέλθουν και στα έξοδα διαμονής στο Βόλο.

Σημαντικές καταγγελίες του Δήμου σε βάρος του Λιμενάρχη του νησιού!

Σημαντικές καταγγελίες του Δ. Πόρου σε βάρος του Λιμενάρχη του νησιού
Σε σημαντικότατες καταγγελίες σε βάρος του Λιμενάρχη Πόρου "προχώρησε" η Δημοτική Αρχή του νησιού, φτάνοντας ακόμη και στον Υπουργό Ναυτιλίας, Θεόδωρο Δρίτσα, και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, με αφορμή την απόφαση του Λιμενάρχη - σε στιγμή μάλιστα που ήταν εκτός υπηρεσίας - να σταματήσει εργασίες του Δήμου σε δίκτυο ομβρίων υδάτων, ενόψει και την σφοδρής κακοκαιρίας, που από χθες πλήττει πολλές περιοχές της Χώρας με ισχυρές ανεμοθύελλες και βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η «δημόσια ασφάλεια», όπως συγκεκριμένα καταγγέλλει η Δημοτική Αρχή του Πόρου.Όμως, η καταγγελία αυτή εδράζεται και σε βαθύτερα αίτια, τόσο στο είδος αυτών, όσο και το χρόνο, αφού στην ίδια ανακοίνωση - καταγγελία του Δήμου Πόρου, γίνεται λόγος για κίνδυνο «κοινωνικής ειρήνης» (!) στο νησί, με τον Λιμενάρχη να φέρεται ότι, «μεροληπτεί» υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματιών του νησιού. «Μετά τις αρμοδιότητες που αφορούν στον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις οποίες εδώ και χρόνια ασκεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματιών (όπως καταγγέλλει αρμοδίως -αλλά ματαίως- η δημοτική αρχή από το 2014), ο Λιμενάρχης, έχοντας στοχοποιήσει κάθε δράση της δημοτικής αρχής, θέτει πλέον σε αδράνεια βασικές αρμοδιότητες του Δήμου και προκαλεί σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια και τις ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες», τονίζει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή.

Πώς να χρεοκοπήσετε ένα Ταμείο... Ο ΟΑΕΕ

Ο ΟΑΕΕ έχει σήμερα μόνο χρέη, τα οποία θα κληροδοτήσει στο νέο Ταμείο. Χρωστά 506 εκ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ, στο ΑΚΑΓΕ, στα υπόλοιπα Ταμεία (για διαδοχική Ασφάλιση) και στο Δημόσιο (για Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών).
Η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλών, τα 367 εκ. ευρώ, είναι προς τον ΕΟΠΥΥ και προέρχονται από εισφορές των ασφαλισμένων. Ο ΟΑΕΕ έπαψε να πληρώνει στον ΕΟΠΥΥ την παρακράτηση 4% (πρόσφατα 6%) των συνταξιούχων, για την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη. Επίσης, έχει «δανειστεί» τα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων των αρτοποιών και των βενζινοπωλών, τα μοναδικά τέτοιου είδους Ταμεία του ΟΑΕΕ.
Αυτά για τη σημερινή κατάσταση. Εχουμε, όμως, και προϊστορία. Οι ασφαλιστικοί νόμοι υποχρέωσαν για δεκαετίες τα Ταμεία να καταθέτουν άτοκα στην Τράπεζα της Ελλάδος τα αποθεματικά τους, ακόμα και με πληθωρισμό 25% - 30%. Και δεν είναι μόνο ο πληθωρισμός που τα ροκάνισε. Τα κεφάλαια αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την οικονομική (βλέπε καπιταλιστική) ανάπτυξη. Δανεικά με το στανιό, δηλαδή, και αγύριστα, πολλές φορές.

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ Τα ασφαλιστικά δικαιώματα στην γκιλοτίνα


Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το Ασφαλιστικό είναι συνέχεια μιας μακράς αντιασφαλιστικής πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων. Είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των «νόμων Σιούφα», του «σχεδίου Γιαννίτση», του ΠΔ 258, των «νόμων Λοβέρδου» κ.λπ. Εχει τους ίδιους στόχους, υπηρετεί την ίδια κατεύθυνση. Δηλαδή, τον παραπέρα στραγγαλισμό του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης (όσο αυτός μπορεί να διασφαλιστεί στις συνθήκες του καπιταλισμού), την προώθηση της ανταποδοτικότητας των ασφαλιστικών εισφορών, που ανοίγει το δρόμο για την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της, την καταλήστευση κοινωνικών πόρων προς όφελος της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Οι στόχοι αυτοί έχουν στρατηγικό βάθος για τα μονοπώλια και υπηρετούν μακροπρόθεσμες επιδιώξεις τους, γι' αυτό έχουν περίοπτη θέση στις κατευθύνσεις της ΕΕ, γι' αυτό αποτελούν «προαπαιτούμενο» για τη συνέχιση της δανειοδότησης. Η υλοποίησή τους διευκολύνεται από τις συνθήκες της οικονομικής ύφεσης και βρίσκει έδαφος στην άσχημη

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΔΝΤ Σφοδρή αντιλαϊκή κλιμάκωση με πολεμικό χρονοδιάγραμμα

Ξεκινά η πρώτη αξιολόγηση του 3ου μνημονίου. Εκατοντάδες παρεμβάσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην υπηρεσία του κεφαλαίου

Εμπροσθοβαρή αντιλαϊκά μέτρα με πρωταρχικό τη μεγαλύτερη κατακρεούργηση στην Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις, σε συνδυασμό με την πλήρη εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του 3ου μνημονίου, φέρνει η διαδικασία της «αξιολόγησης», που αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα την ερχόμενη βδομάδα. Στο γνώριμο σκηνικό, επανέρχονται στην Αθήνα τα υψηλόβαθμα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών (ΕΚΤ - Ευρωζώνη - ESM - ΔΝΤ), ενώ την ίδια ώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να ξεδιπλώσει εκατοντάδες προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα, είτε με τη μορφή των εφαρμοστικών νόμων είτε με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και άλλους τρόπους.Σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα της Ευρωζώνης, το ζήτημα του Ασφαλιστικού ενδέχεται να απαιτήσει περαιτέρω παρεμβάσεις, ενώ τέτοιες ετοιμάζονται και σε άλλα ζητήματα, όπως η αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης, το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, η οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στόχων για το 2016 (έσοδα - δαπάνες), αλλά και η μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και οι μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα.
Κατακρεούργηση Κοινωνικής Ασφάλισης - συντάξεων

«Συλλογή» σκέτος βούρκος...

Αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα που βγήκαν (και) την περασμένη βδομάδα για την κατάσταση με τις ΜΚΟ στα νησιά του Αιγαίου, ο μέχρι τώρα μπαξές έχει ως εξής: Γιατροί που δεν είναι γιατροί, «εθελοντές» που σώζουν μετανάστες... με ρατσιστικά κριτήρια, καταπατητές, τρωκτικά κονδυλίων και κοινοί απατεώνες, πριγκίπισσες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με υποδομές σε όλα τα Βαλκάνια, «υπηρεσίες» κάθε είδους και εσχάτως διακινητές και «περίεργοι» Αγγλοι, που πιο πριν έκαναν διακοπές στην Τουρκία ποζάροντας με οπλοπολυβόλα και στρατιωτικές στολές!
Το εξοργιστικό δεν είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή η «συλλογή» βουτάει (λέμε τώρα) στα παγωμένα νερά του Αιγαίου από γνήσιο «ανθρωπιστικό» ενδιαφέρον. Το εξοργιστικό είναι ότι όλοι αυτοί προσπαθούν να κρυφτούν μέσα στο κύμα της γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης σε μετανάστες και πρόσφυγες που έχει φουντώσει σε όλα τα νησιά. Και με τις πλάτες της κυβέρνησης και της ΕΕ, που τους έχουν ανακηρύξει σε «κράτος εν κράτει» χωρίς κανέναν έλεγχο. Ανοίγοντας έτσι επικίνδυνους δρόμους...

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΆΦΥΛΛΟΥ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΑΡΗ


Ηρθαν δεύτεροι...


Το γνωστό προπαγανδιστικό τρικ επαναφέρουν όλο και πιο συχνά τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να σώσουν κάπως τις εντυπώσεις για την «καταιγίδα» των αντιλαϊκών μέτρων που φέρνουν το ένα πίσω από το άλλο. Πότε ο Κατρούγκαλος και οι λοιποί ορκίζονται ότι θα σώσουν το Ασφαλιστικό που του βάζουν ταφόπλακα, αφού οι συντάξεις τις οποίες κόβουν κι άλλο, «θα αυξηθούν ανάλογα με την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών», κάπου και κάποτε τα επόμενα χρόνια. Και πότε ο Φίλης ανακοινώνει 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών «αναλόγως της πορείας των δημόσιων οικονομικών». Πρόκειται, στην ουσία του, για το γνωστό παραμύθι ότι τάχα η καπιταλιστική ανάπτυξη, στην οποία ο λαός πρέπει να βάλει πλάτη, θα σημάνει και «χρυσά κουτάλια» για τους εργαζόμενους. Αλλά ήρθαν δεύτεροι, αφού τα ίδια έλεγαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ όταν τσάκιζαν δικαιώματα, τότε για να διατηρηθούν - όπως λέγανε - «οι υψηλοί ρυθμοί (καπιταλιστικής) ανάπτυξης». Κανείς εργαζόμενος και νέος να μην τσιμπήσει στην άθλια προπαγάνδα.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΟΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟΝ ΨΑΡΑ


Παναθηναϊκός - Πανιώνιος Super League Panathinaikos Athens - Panionios Athens Live Streaming

PAOK Saloniki - Veria FC Live Streaming-ΠΑΟΚ - Βέροια Super League

Αστέρας Τρίπολης - Καλλονή Super Leagu- Asteras Tripolis - Kalloni Live Streaming

Παναθηναϊκός - Άρης Basket League


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ σήμερα 17/01/2016 ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ- PAS Giannina - AEK Athens Live Streaming

Σκόπελος χρόνια πολλά στον Αντώνη σήμερα


Εορτή του Αγίου Αντωνίου

Εορτή του Αγίου ΑντωνίουΤη μνήμη του Αγίου Αντωνίου τιμά σήμερα, 17 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας.
Ο Μέγας Αντώνιος γεννήθηκε το 251 μ.Χ. στην Άνω Αίγυπτο από πλούσιους και ενάρετους γονείς, τους οποίους έχασε σε νεαρή ηλικία. Συγκεντρώνει όμως την προσοχή του στην μυστική θεωρία των μοναχών της ερήμου και στην φροντίδα της μικρής αδελφής του.
Γρήγορα αποφασίζει να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και αναχωρεί για την έρημο, αφού πρώτα τακτοποίησε την μικρότερη αδελφή του και μοίρασε την μεγάλη πατρική περιουσία στους φτωχούς της περιοχής του.

Γενική Συνέλευση στον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας

 Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα μέλη του, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, στην πλατεία της Γλώσσας, σε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση.
Στη συνέλευση θα γίνει απολογισμός και θα ακολουθήσουν εκλογές.

ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΤΩΡΑ !! ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ !!
Μεγάλη χιονοθύελλα τώρα σε εξέλιξη στην Ελλάδα !!

Χαμός από την κακοκαιρία απόψε μεγάλη προσοχή Κατέρρευσε γέφυρα από την κακοκαιρία

Τρίκαλα: Κατέρρευσε γέφυρα από την κακοκαιρία
Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται ο Νομός Τρικάλων, όπου τις βραδινές ώρες του Σαββάτου ξέσπασε σφοδρή βροχόπτωση. Αργά το βράδυ, τα ορμητικά νερά έκοψαν στην μέση την γέφυρα της Διάβας, η οποία χάθηκε μέσα στα νερά του ποταμού

Όπως αναφέρει το  trikalanews.gr, στο σημείο σπεύδουν συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προκειμένου να προστατέψουν την περιοχή, από τις επιπτώσεις του συμβάντος αλλά και περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία ώστε να μην υπάρξουν χειρότερες καταστάσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου