Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Παπαδιαμαντικό αφιέρωμα Διήμερο αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον «Σκιαθίτη κοσμοκαλόγερο των Ελληνικών γραμμάτων»


 Διήμερο αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον «Σκιαθίτη κοσμοκαλόγερο των Ελληνικών γραμμάτων» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 και προχθές  Παρασκευή 2 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Κώστας Σοφιανός» του δήμου Αγίου Αθανασίου, στην Κύπρο.

Το αφιέρωμα θα ξεκίνησε με χαιρετισμούς που θα απηύθυναν  οι δήμαρχοι Αγίου Αθανασίου Κυριάκος Χατζηττοφής και Σκιάθου Δημήτριος Πρεβεζάνος. Ακολούθησε χαιρετισμός και έναρξη των εργασιών της ημερίδας από τον Υπουργό παιδείας και πολιτισμού Δρ. Κώστα Καδή.
Εισηγητές ήταν οι : Δρ. Κυπριανός Λούης, διευθυντής μέσης εκπαίδευσης Υπουργείου παιδείας και πολιτισμού με θέμα «Η θέση του Παπαδιαμάντη στη μέση εκπαίδευση της Κύπρου», π. Γεώργιος Σταματάς «στον καιρό του Παπαδιαμάντη», δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης με θέμα «η μοναδικότητα του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και η προσφορά του στα ελληνικά γράμματα», Χριστίνα Χρίστου, φιλόλογος, με θέμα «οι αισθητικές προσεγγίσεις στο λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη» και Αντρη Παναγιώτου – Πατσαλίδου, φιλόλογος με θέμα «ο κόσμος των ηρώων του Παπαδιαμάντη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger