Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ που αφορά τα σοκολατένια αυγά Kinder έκπληξη!

Η ρουμανική εισαγγελία διεξάγει έρευνα για «εμπορία ανηλίκων»  ύστερα από ένα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun», το οποίο αναφέρει ότι ανήλικα πλάσματα, φτιάχνουν τα σοκολατένια αυγά Kinder έκπληξη της εταιρείας Ferrero.
Η εκπρόσωπος της διεύθυνσης της εισαγγελίας που είναι αρμόδια για το οργανωμένο έγκλημα, Μιχαέλα Πορίμε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Ασκήσαμε ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων για εμπορία ανηλίκων»!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δύο ανήλικα πλάσματα ενός ζευγαριού στο Καρέι (βόρεια Ρουμανία), ηλικίας έξι και 11 ετών, εργάζονται μέχρι και 13 ώρες την ημέρα μαζί με τη μητέρα τους, και την βοηθούν να εξασφαλίζει ωρομίσθιο 1,17 ευρώ.Αποτέλεσμα εικόνας για child's works for kinder ferrero

Ωστόσο, η τοπική υπηρεσία προστασίας ανηλίκων αμφισβήτησε την εκδοχή αυτή, τονίζοντας ότι οι καταγγελίες που περιέχει το δημοσίευμα της ταμπλόιντ εφημερίδας «δεν επιβεβαιώνονται».
Η διευθύντρια της υπηρεσίας, η Μαριάνα Ντράγκος, δηλώνει στο πρακτορείο ειδήσεων Agerpres: Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα παιδιά να υφίσταντο εκμετάλλευση εργαζόμενα επί 12 ώρες την ημέρα, διότι πήγαιναν κανονικά στο σχολείο!
Από την άλλη πλευρά, η μητέρα των ανήλικων απάντησε το εξής: Επρόκειτο για μια αναπαράσταση, οι δημοσιογράφοι έδειχναν στα ανήλικα τέκνα μου πώς να κάθονται στο πλάι μου. Στη φωτογραφία φαίνεται πως χαμογελάνε, πως ποζάρουν»! Αποτέλεσμα εικόνας για child's works for kinder ferrero
nintchdbpict000283697551
Η επιθεώρηση εργασίας άρχισε από την πλευρά της έρευνα για να εξακριβώσει εάν η Τίμεα Γ. εργάζεται νόμιμα για τη ρουμανική εταιρεία.
Η ιταλική σοκολατοποιία, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Digi24, εξέφρασε «θλίψη και ανησυχία» και πρόσθεσε ότι θα «εξετάσει τις κατηγορίες».
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger