Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

«Εκστρατεία» στον Βόλο για να μην πάρει μετάθεση ο ιερέας με την Harley

«Εκστρατεία» στον Βόλο για να μην πάρει μετάθεση ο ιερέας με την Harley


Συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές υπογραφές - Έκανε παρακλήσεις σε πιστούς, τις οποίες πολλοί συνέδεσαν με εξορκισμούς - Τι λένε άνθρωποι από το ποίμνιό τουΗ είδηση της απομάκρυνσης του ιερέα Γιώργου Δεληκώστα από το εκκλησάκι της Παναγίας Γορίτσας, στον Βόλο, ξεσήκωσε το ποίμνιό του. Αρκετοί πιστοί ξεκίνησαν εκστρατεία για την παραμονή του ιερέα στο εκκλησάκι, συλλέγοντας ηλεκτρονικές υπογραφές κατά της απόφασης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος να τον μεταθέσει στον Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Κάτω Γατζέα.


Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο παπα-Γιώργος έκανε τα απογεύματα του Σαββάτου παρακλήσεις στον Άγιο Κυπριανό, με πολλούς πιστούς, που πίστευαν ότι τους είχαν κάνει μάγια. Αυτές τις παρακλήσεις πολλοί θεώρησαν ότι ειναι εξορκισμοί, γεγονός που μαθεύτηκε, και η Μητρόπολη αποφάσισε τη μετάθεσή του.

Ωστόσο, άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον παπά, υποστηρίζουν ότι οι παρακλήσεις αυτές δεν ειναι εξορκισμός, αφού οι πιστοί που πηγαίνουν δεν ειναι δαιμονισμένοι.

Αύριο, Κυριακή 13 Νοεμβρίου, θα είναι η τελευταία λειτουργία που θα τελέσει στο συγκεκριμένο παρεκκλήσι και αυτό έχει εξοργίσει πολύ τους πιστούς. Σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του παπά, η αιτία της μετάθεσής του βρίσκεται στο φθόνο που νιώθουν άλλοι ιερείς. Κάτι σαν... ιερός πόλεμος, όπως είπαν στο protothema.gr.

«Ο λόγος της μετάθεσής του είναι ότι και στους κόλπους της Εκκλησίας υπάρχει πάντοτε ένας ανταγωνισμός. Για μένα που είμαι κοντά του και το δεξί του χέρι δυο χρόνια τώρα, κατάλαβα πως, όταν κάποιος ξεχωρίζει και κάνει παραπάνω από αυτά που του επιτάσσει το πρωτόκολλο, τότε γίνεται μια αναταραχή. Και, όπως καταλαβαίνετε, αυτό ενοχλεί την παλιά γενιά των κληρικών. Γιατί υπάρχει αυτή η νοοτροπία» είπε ο κ. Νίκος Παπαργύρης, φίλος και συνεργάτης του παπα-Γιώργου.

«Δεν κάνει καμία έξαλλη ζωή ο άνθρωπος. Έχει μια μηχανή Harley, αλλά και εδώ στον Βόλο πολλοί υψηλά ιστάμενοι της Εκκλησίας κυκλοφορούν με λίμο και πολυτελέστατα αυτοκίνητα. Αυτός ο άνθρωπος έχει μια ροκ διάθεση. Είναι ανοιχτός στον κόσμο, έφερε εδώ στην εκκλησία όλη τη νεολαία του Βόλου και επίσης αυτό που μας έλεγε πάντα, είναι να στεκόμαστε στην ουσία και όχι στους τίτλους. Ο κόσμος όλος είναι μαζί του. Έχει επιτελεστεί ένα πάρα πολύ σπουδαίο έργο».

Ο ιερέας, ο οποίος κρατα χαμηλούς τόνους για την υπόθεση, έχει κερδίσει τις καρδιές των πιστών στον Βόλο με το έργο και την προσωπικότητά του: «Η διδασκαλία του είναι να αγαπούμε ακόμα και τον εχθρό. Ένα πρόγραμμα καθημερινών ακολουθιών, παρακλήσεων. Μας έμαθε τη βυζαντινή μουσική, μας έκανε επιμορφωτικά σεμινάρια, ψυχολογία, ποίηση και πολλά αλλά. Είμαστε κοντά του, γιατί είναι ένας πολύ φωτεινός άνθρωπος».

Ο 46χρονος παπα-Γιώργος Δεληκώστας λειτουργεί στον ιερό ναό της Παναγιάς Τρύπας τους τελευταίους 28 μήνες και, όπως λένε στο protothema.gr οι άνθρωποι στον Βόλο, κατάφερε να τριπλασιάσει τον αριθμό των πιστών.

Ο δεσπότης δέχθηκε πιέσεις για την απομάκρυνσή του από ανθρώπους οι οποίοι διαφωνούσαν με τις μεθόδους που ακολουθεί για να προσεγγίζει τον κόσμο, αλλά και την επιλογή του να χρησιμοποιεί ως μεταφορικό μέσο μια μοτοσικλέτα Harley Davidson και να καπνίζει πίπα.

Έχει κάνει πολύ σπουδαία έργα, δηλώνουν στο protothema.gr. Το πιο σημαντικό είναι ότι κατάφερε να αγγίξει τις καρδιές των νέων και να φέρει τη νεολαία κοντά του.

Κάθε φορά που λειτουργεί, το παρεκκλήσι είναι γεμάτο από κόσμο. Κατασκεύασε ράμπα έξω από το εκκλησάκι, δίνοντας πρόσβαση σε ανάπηρους, ηλικιωμένους, μητέρες με καρότσια που δεν μπορούσαν να κατέβουν τα σκαλιά και εξωραΐστηκε ο περιβάλλων χώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger