Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

«Σουρωτή αγάπη μου!»


Ιβάν Σαββίδης «Η “Σουρωτή” είναι σήμερα ένα πολύτιμο πετράδι που μπορεί να γίνει διαμάντι» τόνισε ο Ιβάν Σαββίδης στους μικρομετόχους της εταιρείας, καλώντας τους να του πουλήσουν τη συμμετοχή τους | Συντάκτης: 
Αγάπη, μπίζνες και μεταλλικό νερό χθες βράδυ, στην παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου του Ιβάν Σαββίδη, στο Κέντρο Πολιτισμού Θέρμης Θεσσαλονίκης, για τη «Σουρωτή», της οποίας ήδη ελέγχει το 28% όπως ανακοίνωσε!
Αφού χτύπησε στα ίσια την πολυεθνική Coca Cola, που πρόσφατα απέκτησε σε πλειστηριασμό το 15%, είπε ότι βάζει πλέον τον... φιλόδοξο ομολογουμένως στόχο να κερδίσει μεγάλο μέρος της αγοράς από το παγκόσμιου φήμης brand της Perrier!
Ο ομογενής επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, που τα τελευταία χρόνια ρίχνει πακτωλό χρημάτων σε κάθε επένδυση την οποία «βάζει στο μάτι», παρουσίασε σε μια κατάμεστη αίθουσα το όραμά του για την έως πρότινος λαϊκής βάσης εταιρεία εμφιάλωσης μεταλλικού νερού «Σουρωτή», που λειτουργεί λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη σχεδόν έναν αιώνα.
Ο Ιβάν Σαββίδης αποκάλυψε ότι ελέγχει κιόλας το 28% της εταιρείας, μετά την επιθετική εξαγορά που επιχείρησε αρχικά η πολυεθνική Coca Cola αποκτώντας το 15% σε πλειστηριασμό της Τράπεζας Πειραιώς.
Απευθυνόμενος στους μικρομετόχους και εργαζόμενους που έδωσαν το «παρών», τόνισε ότι με τις επενδύσεις που θα γίνουν και με την ενίσχυση του μάρκετινγκ η «Σουρωτή» μπορεί να διεκδικήσει στα ίσια μεγάλα μερίδα της αγοράς μεταλλικού νερού διεθνώς, ανταγωνιζόμενη ακόμα και το Perrier.
Βέβαια, εξήγησε ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί να γίνουν επενδύσεις της τάξης των 15 εκατ. ευρώ, χρήματα που εμφανίσθηκε διατεθειμένος να ρίξει στην εταιρεία.
«Δεν έχω ανάγκη τη “Σουρωτή”, η “Σουρωτή” έχει ανάγκη εμένα. Για να γίνει αντιληπτό αυτό, σας λέω απλώς ότι ο τζίρος της “Σουρωτής” είναι ίσος με το 1/4 του μπάτζετ του ΠΑΟΚ. Εγώ ασχολούμαι, ώστε η “Σουρωτή” να μη βρίσκεται στα επίπεδα τζίρου της τάξης των 15 εκατ. ευρώ. Η “Σουρωτή” είναι σήμερα ένα πολύτιμο πετράδι που μπορεί να γίνει διαμάντι. Γι’ αυτό και η καλύτερη στιγμή για να πουλήσετε είναι τώρα», είπε απευθυνόμενος στους μικρομετόχους.
«Εγώ σας αγαπώ και παρακαλώ να με αγαπήσετε και εσείς», ζήτησε από μετόχους και εργαζόμενους.
Για τον σκόπελο της Coca Cola, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει στην κατοχή της, εκτός από το 15%, και 5% ακόμη από μικρομετόχους που πούλησαν, ο ομογενής επιχειρηματίας ανέφερε ότι είτε θα τον ξεπεράσει με πρόταση εξαγοράς από την πολυεθνική, είτε θα πρέπει να υπάρξει αγαστή συνεργασία.

Πρόταση και προς την Coca Cola

«Τις επόμενες μέρες θα καταθέσω την πρότασή μου στην Coca Cola. Εάν δεν την αποδεχθούν, ελπίζω ότι θα συνυπάρξουμε σεβόμενοι τον κοινωνικό προσανατολισμό της εταιρείας» τόνισε, σημειώνοντας πάντως ότι στόχος του παραμένει ο έλεγχος του 35-40% της «Σουρωτής».
Ας σημειωθεί ότι τα μέλη του Συλλόγου Μικρομετόχων της «Σουρωτή Α.Ε.» ελέγχουν κάτι παραπάνω από το 30% και οι μικρομέτοχοι συνολικά 56% (1.200 άτομα), ενώ μερίδιο 16% έχει ο Δήμος Θέρμης και 4,5% η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στο εργοστάσιο της «Σουρωτής» εμφιαλώνονται σήμερα το ομώνυμο φυσικό ανθρακούχο, το επιτραπέζιο νερό «Υδωρ Σουρωτής» και το κρύο τσάι «SOUROTEA».
Περίπου το 80% του τζίρου (11,7 εκατ. ευρώ το 2015 και περίπου το ίδιο το 2016) προέρχεται από το ανθρακούχο νερό, ενώ η εταιρεία κατέχει στα ράφια των σούπερ μάρκετ το 80% της εγχώριας αγοράς.
Το 10% του τζίρου της προέρχεται από το εξωτερικό (Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία, αραβικές χώρες, Ευρώπη), ποσοστό μάλιστα που έχει διπλασιαστεί από το 2009 μέχρι σήμερα.
Στη χθεσινή παρουσίαση ο Ιβάν Σαββίδης αποκάλυψε και το ενδιαφέρον του για τα Λουτρά Θέρμης, με σκοπό να δημιουργήσει εκεί ένα πρότυπο θερμαλιστικό κέντρο, προσφέροντας ταυτόχρονα και 1.000 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger