Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Οι πληγέντες της Σκοπέλου συνεχίζουν τις προσπάθειες για τις αποζημιώσεις

Στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που υπάρχουν, θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους οι πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου και στο πλαίσιο αυτό θα επιδιώξουν συνάντηση με τη νέα υφυπουργό οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σε εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να λάβουν τις πολυπόθητες αποζημιώσεις.

Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στη διάρκεια της συνάντησης των πληγέντων επιχειρηματιών της Σκοπέλου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 5 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Ξενία της Σκοπέλου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ν.Δ. της Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης και μέλη του Συλλόγου πληγέντων.
Η νέα υφυπουργός οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί λόγω της ορκωμοσίας των νέων υπουργών που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα, αλλά είχε σχετική επικοινωνία με τον πρόεδρο του συλλόγου των πληγέντων, Γιώργο Σκλάβο, εκφράζοντας τη στήριξή της στο σύλλογο.
Στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αναφορά στα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, τι έχει επιτευχθεί, αλλά και τι πρέπει να γίνει, προς την κατεύθυνση των αποζημιώσεων, οι οποίες δεν έχουν δοθεί ακόμη στους πληγέντες.
Ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα ενέργειές του, τις ερωτήσεις που κατέθεσε και τις απαντήσεις που έλαβε, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πρόθεση διαρκούς στήριξης των αιτημάτων του Συλλόγου, προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα των πληγέντων επαγγελματιών. Οι φορείς τον ευχαρίστησαν για τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις του, και για το γεγονός ότι ήταν ο μόνος που παραβρέθηκε στη σύσκεψη και ευελπιστούν ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούν οι πλημμυροπαθείς, οι οποίοι πρέπει να λάβουν τις αποζημιώσεις τους, αλλά και να αποκατασταθούν πλήρως οι υποδομές του νησιού.
Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Μπουκώρος επεσήμανε ότι «αισθάνθηκα την υποχρέωση να βρεθώ κοντά στους πληγέντες της Σκοπέλου και πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων επιχειρηματιών, ιδιαίτερα επιχειρήσεων που δεν κατόρθωσαν να λειτουργήσουν την τελευταία τουριστική περίοδο. Θεωρώ θετική συγκυρία το γεγονός ότι το χαρτοφυλάκιο του αρμόδιου υπουργείου ανέλαβε η συντοπίτισσα Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία γνωρίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα σε όλη του την έκταση και υποχρέωση όλων των τοπικών φορέων είναι να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν, μέχρι της τελικής αποζημίωσης και αποκατάστασής τους».
Σε ανάλογο μήκος κύματος κυμάνθηκαν οι θέσεις του δημάρχου Σκοπέλου, Χρήστου Βασιλούδη, ο οποίος τόνισε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ενώ προσέθεσε ότι θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των πληγέντων, προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματά τους.
Ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου πληγέντων, Γιάννης Προβιάς, τόνισε από την πλευρά του ότι «θα επιδιώξουμε συνάντηση με τη νέα υφυπουργό οικονομικών, προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση των αιτημάτων μας, αφού προηγουμένως δοθεί το απαραίτητο χρονικό διάστημα για να ενημερωθεί, διότι ανέλαβε μόλις προχθές το χαρτοφυλάκιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger