Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Χειρότερα από αποικία μας κατάντησαν οι μνημονιακοι. Συνάντηση για την Ελλάδα ΧΩΡΙΣ την Ελλάδα


Για συνάντηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας, καθώς επίσης και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κάνει λόγο δημοσίευμα της Sueddeutsche Ζeitung για την προσεχή Παρασκευή.
Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, με την συζήτηση να επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Mέχρι τώρα το ΔΝΤ αντιτάσσεται και θέτει ως όρο συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις για να συνεχίσει να συμμετέχει, όπως γράφει η εφημερίδα του Μονάχου. Το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ είναι ένα πολιτικό θέμα και αποτελεί ιδίως για τη γερμανική και την ολλανδική κυβέρνησης απαραίτητο όρο.
Η Sueddeutsche Ζeitung υπενθυμίζει ότι η Μπούντεστακ έχει εγκρίνει το δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει και το ΔΝΤ, το οποίο όμως μέχρι τώρα αρνείται επίμονα, έχει εν τούτοις υποσχεθεί να αποφασίσει μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι τώρα οι εμπειρογνώμονες της Ουάσινγκντον έχουν θέσει ένα σαφή όρο, την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό το αίτημα του ΔΝΤ το απορρίπτει όμως συνεχώς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Υπενθυμίζεται πως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επί ελληνικού εδάφους, το ΔΝΤ συνεχίζει να θεωρείται «ακραίος παίκτης» παρά την στήριξή του για την ελάφρυνση του χρέους, αφού επιμένει στις ομαδικές απολύσεις, την επαναφορά της ανταπεργίας και άλλες εργασιακές «μεταρρυθμίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger