Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Δείτε τα πέντε πιο στοιχειωμένα μέρη στη Αθήνα! Τολμάς να τα επισκεφτείς;

Οι αστικοί μύθοι είναι κάτι που συναντάς πολύ συχνά και κάποιες φορές δεν έχουν καμία απολύτως λογική αλλά οι άνθρωποι τείνουν να τους πιστεύουν! Έτσι λοιπόν και αυτά τα μέρη έχουν αποκτήσει πολύ κακή φήμη και για κάποιο λόγο θεωρούνται από τα πιο τρομακτικά μέρη στην Αθήνα. Συνηθίζω να μην πιστεύω σε τέτοιες φήμες αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν θα ρίσκαρα να τα επισκεφτώ!

  1. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το σπήλαιο της Πεντέλης ή αλλιώς  Σπηλιά του Νταβέλη. Οι φήμες  μιλούν για περίεργα φώτα και παρουσίες, σκιές, έντονο μαγνητικό πεδίο, αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας. Για να μην προσθέσω ότι η σπηλιά σφραγίστηκε για απροσδιόριστους λόγους.
  2. Το σανατόριο της Πάρνηθας, το συναντάς καθώς πας για το καζίνο. Οι λάτρεις του μεταφυσικού μιλούν για μεταβολές της θερμοκρασίας, φωνές και για ένα μικρό κορίτσι ντυμένο στα λευκά. Εντάξει, είπαμε δεν τα πιστεύω αυτά αλλά άμα μου προτείνει κάποιος να πάω μάλλον δεν θα είμαι και τόσο καλή μαζί του.
  3. Η Βίλα Καζούλη, βρίσκεται στην Κηφισιά και έχει αποτελέσει τόπο βασανιστηρίων για πολλούς αντιστασιακούς. Πολλοί ξεψύχησαν εκεί μέσα και λέγεται πως κάποιο θάφτηκαν στον κήπο της βίλας…
  4. Η Βίλα Λασκαρίδου βρίσκεται στη Καλλιθέα. Η ιδιοκτήτρια της, Σοφία Λασκαρίδου, κυριολεκτικά σφραγίστηκε μέσα στο σπίτι ύστερα από την αυτοκτονία του Περικλή Γιαννόπουλου, του άντρα που την ερωτεύτηκε παράφορα αλλά εκείνη τον απαρνήθηκε. Λέγεται πως η γυναίκα έχει στοιχειώσει  το σπίτι και οι περαστικοί ακούνε τη φωνή της. 
  5. Ο Πύργος της οδού Σμολένσκυ 4, στο Νέο Φάληρο όπου έμενε ο Καρτάλης, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, είχε βάλει σκοπό της ζωής του να κάνει μεγάλα πράγματα αλλά κατέληξε να περιφέρεται μόνος του στον πύργο του έχοντας χάσει τα λογικά του. Λένε πως κυρ Καρτάλης  εμφανίζεται στα παραθύρια του Πύργου, φωνάζοντας στους περαστικούς να φύγουν από την ιδιοκτησία του! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger