Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Στο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής η Οικονομική Αστυνομία - Γιατρός ξέχασε να κόψει... 39 αποδείξεις


Στο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής η Οικονομική Αστυνομία - Γιατρός ξέχασε να κόψει... 39 αποδείξεις

Στη "φάκα" της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσε γιατρός στη Θεσσαλονίκη, που φέρεται ότι επί 4 μήνες δεν έκοψε 39 αποδείξεις για παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Η περίπτωση αυτή είναι η πιο χαρακτηριστική από το "σαφάρι" που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα, σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας για τη διαπίστωση παραβάσεων της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., εκτός από την περίπτωση του γιατρού, εντοπίστηκαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διάθεσης τροφίμων της Θεσσαλονίκης δύο αδήλωτοι εργαζόμενοι, ενώ σε ανάλογο κατάστημα της Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν άλλοι δύο αδήλωτοι εργαζόμενοι και βεβαιώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και για μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης.
Εξάλλου, σε έξι αλιευτικά σκάφη στην Αλεξανδρούπολη που διέθεταν προς πώληση αλιεύματα, οι ελεγκτές διαπίστωσαν την απουσία φορολογικών μηχανισμών για την έκδοση αποδείξεων πώλησης και σε δύο εξ αυτών απασχολούνταν εργαζόμενοι χωρίς να είναι ασφαλισμένοι.
Κατά την ίδια ανακοίνωση, για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (όπως Δ.Ο.Υ., Σ.Ε.Π.Ε.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, καθώς και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης για τον έλεγχο των αδειών αλιείας και βεβαιώσεων πώλησης αλιευμάτων από σκάφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger