Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χυδαίος αντικομμουνισμός μέσω κοκορομαχίας με ΣΥΡΙΖΑ

Βρώμικη επίθεση, με στόχο το λαϊκό κίνημα, την κάλπικη απόδοση στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικών που δεν έχει και τη συσκότιση της στρατηγικής σύμπλευσης ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Eurokinissi
Σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα που χρεώνεται συνολικά στην ηγεσία της ΝΔ, επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος ζηλεύοντας τις τέτοιες δόξες «δημοκρατικότητας» της ΕΕ, εμφανίστηκε παραπονούμενος που ο ελληνικός λαός τιμά τους αγώνες και τις θυσίες των κομμουνιστών και δεν γίνεται κι εδώ ό,τι σε άλλες χώρες, δηλαδή να κλείνονται φυλακή. Μια βρώμικη προσπάθεια, με διττό στόχο, δηλαδή, χώρια τον χυδαίο αντικομμουνιστικό δηλητήριο, να αποδώσει, ταυτόχρονα, στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά που δεν έχει, συντηρώντας τη μεταξύ τους δικομματική κοκορομαχία.Συγκεκριμένα, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στη Χίο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε: «Εγώ ήμουν πάντα από αυτούς που έλεγαν ότι οι Αριστεροί δεν είναι δημοκράτες. Οταν το έλεγα αυτό, πέφταν όλοι να με φάνε, μου καίγαν το βιβλιοπωλείο, μου βάζαν βόμβες. Ξέρετε εδώ στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί μια τεράστια ιστορική παρεξήγηση (...) Πουθενά στον κόσμο, η Αριστερά, η Κομμουνιστική Αριστερά μιλάμε - δε μιλάμε για τη Σοσιαλδημοκρατία - δεν έχει ταιριάξει με τη δημοκρατία. Η Κομμουνιστική Αριστερά - και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διάσπαση του ΚΚΕ, κι αυτοί οι άνθρωποι είναι κομμουνιστές - όπου κυβέρνησε, κυβέρνησε με ολοκληρωτισμό. Στην Ελλάδα όμως, κυρίως λόγω του εμφυλίου και μετά λόγω της χούντας, δημιουργήθηκε αυτό που ονομάζουμε "ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς (...) αν πας στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στη Λετονία, στην Εσθονία, στην Τσεχία, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, και πεις "είμαι κομμουνιστής" σε βάζουν φυλακή. Δεν μπορείς να το πεις. Με το που το λες είσαι φυλακή. Στην Ελλάδα, μόνο αν είσαι Αριστερός είσαι καλός»...
Στη γραμμή της ηγεσίας
Η τοποθέτηση αυτή δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά σε κάποια ...ιδιαιτερότητα, εκφραστική ή άλλη, του Αδ. Γεωργιάδη.
Αλλωστε, ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, στις 10/10 στη συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη λεγόμενη διαπλοκή, διακήρυσσε, ανάγοντας σε κεντρική γραμμή της ΝΔ το αντικομμουνιστικό δηλητήριο, ότι «η χώρα δε θα γίνει λαϊκή δημοκρατία. Τη λύσαμε αυτήν την εκκρεμότητα ιστορικά», έλεγε επιχαίροντας, παραπέμποντας στο μαχαίρι που πέρασε η τάξη του και οι ξένοι σύμμαχοί της τους αγωνιστές του λαού.
Χτες, βέβαια, σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, περιοδεύοντας στην Ελευσίνα, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα για αυτό που σε αγαστή συνεργασία στήνουν μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας πάσες, δηλαδή για «τεχνητή πόλωση», «ψεύτικο διχασμό», «ακραία ρητορική, η οποία δεν νομίζω ότι ταιριάζει στο επίπεδο του πολιτικού διαλόγου το οποίο περιμένουν οι πολίτες» και «ολισθηρό κατήφορο»...
Παραπέρα, μιλώντας σε εκπροσώπους τοπικών φορέων στο δημαρχείο, υποστήριξε επιχειρώντας να συγκαλύψει τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ κεφαλαίου και λαού: «Σήμερα δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δεξιάς, κέντρου και αριστεράς, αλλά διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας και λαϊκισμού και ψέματος», όπου ως «αλήθεια» σερβίρει αυτό που εξυπηρετεί την υπόθεση διεύρυνσης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ ως προς την «αποτελεσματικότητα» αναφέρεται στη ...δική του διαχειριστική ικανότητα ως καλύτερη απ' αυτή του Αλ. Τσίπρα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Αλλωστε και σε επόμενες τέτοιες δηλώσεις του, ο Κυρ. Μητσοτάκης φρόντισε να προβάλει την προσήλωσή του στο καθήκον που έχει αναλάβει για λογαριασμό της τάξης του, να στοιχίσει το λαό στο μονόδρομο του κεφαλαίου: «Χρέος μου και χρέος της ΝΔ είναι να ενώσουμε τους Ελληνες και να προτάξουμε ένα συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με μεθοδικότητα, με συνέπεια και με προσήλωση στον τελικό στόχο».
Υπεράκτιες και ΕΣΡ
Στο μεταξύ, από πλευράς ΝΔ κρατούν ψηλά και την υπόθεση - που παρουσιάζεται ως αποκάλυψη της εφημερίδας «Ελ. Τύπος» - ότι ο Κύπριος δικηγόρος, ειδικευμένος στη δημιουργία υπεράκτιων («ofshore») εταιρειών, Αρτ. Αρτεμίου, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στα λεγόμενα Panama Papers (σύνολο διαρροών περίπου 11,5 εκατ. εμπιστευτικών εγγράφων που παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με περισσότερες από 214.000 υπεράκτιες εταιρείες), επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου, στις 10/10, λίγο πριν τη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών Αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή. Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση που κατέθεσαν 36 βουλευτές του κόμματος, προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς Ν. Παππά και Ν. Παρασκευόπουλο, αναφέρουν: «Εύλογα ερωτήματα δημιουργούνται από την παρουσία του στο Μαξίμου, καθώς και από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκείνη τη μέρα στη Βουλή ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, αφού πήρε στα χέρια του ένα μικρό χαρτάκι διάβασε το όνομα της κυπριακής εταιρείας Atlas Cyprus International Trust υποστηρίζοντας ότι είναι η εταιρεία που μετέχει στη μετοχική σύνθεση της ''Αυγής''. Δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται κανείς γι' αυτές τις περίεργες ... ''συμπτώσεις''». Παραπέρα ρωτούν, γιατί βρέθηκε στο Μαξίμου, και μέχρι πού φθάνει η συνεργασία του με την κυβέρνηση.
Να καταγραφεί, τέλος, και η τοποθέτηση του τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ Κ. Τζαβάρα, στο ραδιοσταθμό του ΑΠΕ, ότι «Εάν κριθεί συνταγματικός ο νόμος Παππά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τη ΝΔ στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, καθώς αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα θεσμικά και θα μας δεσμεύει η απόφαση του ΣτΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger