Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου: Η τουριστική πολιτική μας έχει ορατά αποτελέσματα




Εξειδικευμένους άξονες και ξεκάθαρους στόχους διαθέτει η τουριστική πολιτική του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου με ορατά τα θετικά αποτελέσματα στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Ο απολογισμός της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου από τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Απ. Σουλδάτο καθώς και ο προγραμματισμός για το 2017, εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο με τον Δήμαρχο κ. Παν. Κουτσάφτη να επισημαίνει ότι ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του τουρισμού.
"Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η υποστήριξη του τουρισμού, σημαντικού πυλώνα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής μας.

Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι το παραγόμενο τουριστικό προϊόν διαχέεται σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες του Δήμου μας και επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και όσων επιχειρούν στην περιοχή μας.
Η πολιτική μας στον τουρισμό παράγει θετικά αποτελέσματα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον και οι αγορές, κυρίως των Βαλκανίων, της Κεντροανατολικής Ευρώπης και του Ισραήλ, ανταποκρίνονται θερμά στην πολιτική μας.
Θέλουμε την ίδια στήριξη και από τις εγχώριες αγορές και τις δυνάμεις του τόπου μας να συμβάλλουν δημιουργικά με ιδέες και προτάσεις. 
Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το τουριστικό μας προϊόν που είναι μεγάλη δύναμη για την ανάπτυξη της οικονομίας μας.
Η πολιτική μας αποδίδει και το Πήλιο, από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς, προσφέρει ένα μοναδικό και αυθεντικό προϊόν που συνεχώς ενδυναμώνουμε και εμπλουτίζουμε και με στοχευμένες δράσεις τουριστικής προβολής στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Το τουριστικό προϊόν μας είναι υπόθεση όλων μας στο Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου", τόνισε ο κ. Κουτσάφτης.
Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία (οδικός τουρισμός), Ισραήλ, Γερμανία και Αυστρία συνθέτουν το χάρτη με τις χώρες προέλευσης του μεγαλύτερου αριθμού αλλοδαπών τουριστών στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.
"Η προβολή της περιοχής μας στις τουριστικές εκθέσεις, η διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (Fam Trips) με τη φιλοξενία στην περιοχή μας δημοσιογράφων τουριστικού ρεπορτάζ (opinion leaders), ταξιδιωτικών πρακτόρων και γενικότερα τα εργαλεία του σύγχρονου μάρκετινγκ προορισμών και ειδικότερα του ψηφιακού μάρκετινγκ, βρίσκονται στην κορυφή της στρατηγικής μας για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και τη διαφοροποίησή του σε σχέση με ανταγωνιστικούς τουριστικούς προορισμούς", αναφέρει ο κ. Σουλδάτος, απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του 2016.
"Καταγράφηκε μεγάλη επισκεψιμότητα από Ρουμανία και Βουλγαρία φέτος, παράλληλα με τις αφίξεις από Ισραήλ και Γερμανία. Για το 2017, θα εντάξουμε στο πρόγραμμα εκθέσεων και την Αυστρία και τη Σερβία και το Μόναχο και γενικά περιοχές που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου.
Τέλος, θα συμμετάσχουμε από 18 έως 20 Νοεμβρίου στην 32η Διεθνή Έκθεση Philoxenia που αποτελεί το σημαντικότερο προορισμό για όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger