Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ

Η κυβέρνηση θορυβημένη από τις διογκούμενες κινητοποιήσεις σε Ειρηνοδικεία φέρεται να έχει την πρόθεση να απαγορεύσει νομοθετικά τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επεκτείνοντας τον αναθεωρημένο «νόμο Κατσέλη» για χρέη προς το Δημόσιο. Πρόκειται φυσικά για έναν ακόμη καθαρό εμπαιγμό εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών δανειοληπτών, λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ακόμη και αν η τρόικα δώσει την άδεια –και αυτό ακόμη είναι αβέβαιο- σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, το πρόβλημα δεν λύνεται. Αυτό διότι ο αναθεωρημένος «νόμος Κατσέλη» δεν προσφέρει «ασπίδα» προστασίας ούτε καν την πρώτης κατοικίας, ακόμη περισσότερο της λαϊκής περιουσίας.

Οι πλειστηριασμοί σπιτιών και μικρών ακινήτων φτωχών νοικοκυριών, κατεστραμμένων από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών, που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, θα συνεχιστούν!
Το μόνο που μπορεί να σταματήσει αυτή τη βαρβαρότητα είναι η λαϊκή αντίδραση και η μαζική αγωνιστική κινητοποίηση. Η ακύρωση όλων των πλειστηριασμών την περασμένη Τετάρτη, λόγω και της αποχής των συμβολαιογράφων, οι οποίοι εξωθήθηκαν στην αποχή από τους αγώνες στα Ειρηνοδικεία, υπήρξε μια ακόμη νίκη του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών.
Η ΛΑΕ Μαγνησίας καλεί τους πολίτες του Βόλου και πρώτα από όλα τους νέους, με την αγωνιστική τους παρέμβαση την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, στις 3 μ.μ., στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου να μην επιτρέψουν να «βγει στο σφυρί» καμιά λαϊκή κατοικία.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!!
Εισερχόμενα
x





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger