Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΜΕΔΙ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ



Ο Μακεδονικός Αγώνας υπήρξε ένας κρίκος στην αλυσίδα των εξεγέρσεων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Αποτελεί µια από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, γραµµένη µε αίμα μαρτύρων,  ηρωισμούς και ολοκαυτώματα.
Η ιστορία της Μακεδονίας είναι αναπόσπαστο κοµµάτι της ελληνικής ιστορίας. Η µελέτη και η βαθιά γνώση της ιστορίας , η επαγρύπνηση και εγκατάλειψη του εφησυχασμού, αποτελούν σήµερα ασπίδα και δόρυ, τα πιο αποτελεσματική όπλα, για την αντιμετώπιση κάθε ανιστόρητης επιβουλής εναντίον της Μακεδονίας µας.
Σήμερα τιμούμε όλοι τους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα. Είναι η ημέρα που καταδεικνύει σε όλους μας ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν. Μόνο μέσα από τη γνώση του, θα φτιάξουμε το παρόν μας και θα προετοιμάσουμε το μέλλον μας,  με ελπίδα και σιγουριά, χωρίς φανατισμούς, χωρίς μισαλλοδοξίες, αλλά με όραμα και προοπτική
.
Αιώνια τιμή και δόξα σ’ όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την Μακεδονία µας και πότισαν µε το αίµα τους τα αγιασμένα χώµατά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger